Haberler

Federasyondan Süreyya'ya Yanıt

ABD Kampı Sırasında Yapılan Doping Kontrollerinde (A) ve (B) Numuneleri Pozitif Çıkan Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop ile Atletizm Federasyonu Arasındaki Söz Düellosu Devam Ediyor.

ABD kampı sırasında yapılan doping kontrollerinde (A) ve (B) numuneleri pozitif çıkan milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile Atletizm Federasyonu arasındaki söz düellosu devam ediyor.

Milli atlet ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'un basın yoluyla yaptığı açıklamalara, Atletizm Federasyonu'ndan bir kez daha cevap geldi.

Federasyondan yapılan açıklamada, Kop çiftinin gerçekleri saptırarak, gizleyerek ve yöneltilen sorulara kendilerine göre cevaplar verdiklerine dikkat çekilerek, ''Gerçekler belgelerdir. Gerçekler hala Süreyya Ayhan'ın itibarı için saklanmaktadır, ancak onlar hala bunun farkında değiller'' denildi.

Kop çiftinin federasyonla ilgili olarak, ''4 yılda federasyon 20 bin dolar verdi. 3 bin 900 dolar hala ödenmedi. 200 bin doları cebimizden ödedik'' şeklindeki beyanatını kelime oyunu olarak yorumlayan Atletizm Federasyonu, açıklamasında, ''4 yılın 2'si cezalı durumdaki süreleridir. Yönetmelik gereği cezalı sporcuya yardım yapılamaz. Kendisine 6 aylık ABD kampı karşılığı 24 bin 640 dolar ve artı olarak bin 293 Avro ödenmiştir. Federasyondan hiç alacakları yoktur'' ifadelerine yer verdi.

Süreyya Ayhan'ın belirttiğinden farklı olarak 6 kez Golden League'e katıldığına ve 5 kez kazandığına dikkati çeken federasyon, milli atlete antrenör getirilmesi konusunda da Süreyya Ayhan Kop'un 'ben Yücel Kop'tan başkasıyla çalışmam' diyerek tepki verdiği belirtildi.

Atletizm Federasyonu, 2004 yılında doping olayının erken açıklanmasından rahatsız olan Kop çiftinin, 2. doping olayında ise Avrupa Atletizm Birliği'nden (IAAF) resmi sonuçlar alınmadan, konuyu basına sızdırmakta bir sakınca görmediğine dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title