Haberler

Federasyon Başkanları 2013 Yılını Değerlendirdi

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: ''2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda gençlerin başarısı, hedeflerimiz noktasında bizi daha çok umutlandırmaktadır'' Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar: ''Dopinge asla göz yummayacağımızı her fırsatta söyledik ve söylüyoruz'' Judo Federasyonu Başkanı.

ESRA DUMAN - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2013 yılında yapılan müsabakalarda iyi dereceler elde edildiğini bildirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Tekvando Federadasyonu'nun (WTF) düzenlediği 8. Poomse Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 5 madalya alan milli sporcuların, ülkelerini en güzel şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Manchester'de gerçekleştirilen Grand Prix'de, erkeklerde 80 kiloda Yunus Sarı'nın üçüncü olduğunu hatırlatan Şahin, "Aynı sıklette Rıdvan Baygut ise 5. olarak genel puanlama sıralamasına girdi. Şu anda 13 sporcumuz Grand Prix'de maç yapmaya hak kazandı. 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda gençlerin bu başarısı, hedeflerimiz noktasında bizi daha çok umutlandırmaktadır" diye konuştu.

2014 yılında gerçekleştirilecek Avrupa Tekvando Şampiyonası ve Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda milli sporcuların başarılı olmaları için gayret edeceklerini kaydetti.

Halter

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da dopingle ilgili skandalların ardından federasyon başkanlığına geldiği mart ayından bu yana dopingle mücadelede ciddi yol kat edildiğini belirtti.

Yaklaşık 10 ayda 212 sporcudan numune alındığını söyleyen Taşpınar, "Yüzde 95 oranında dopingi önledik. Bu konuda bilgilendirme toplantıları düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Dopinge asla göz yummayacağımızı her fırsatta söyledik ve söylüyoruz" dedi.

Taşpınar, Türkiye genelinde 38 kentte faaliyetlerini sürdüren halterde, 15 kentte daha yaygın faaliyetlerin gerçekleştirildiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda toplamda 26 madalya aldık. 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda toplamda 18 madalya kazandık. Bu yıl 15 kentte daha spor faaliyetlerini sürdürmek istiyoruz. Mümkünse 81 ile yaymayı planlıyoruz. Malzemesi eksik kulüplere 1 milyon lira değerinde malzeme temin edeceğiz. Büyükler kategorisinde maalesef sporcumuz yok ama genç sporcularımızı yetiştirip, büyükler kategorisinde yarışacak seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Sporcularımızın tecrübelerini daha da artırıp, uluslararası turnuvalarda 2013 yılına göre daha iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz."

Judo

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, judonun Türkiye'de 4 il hariç yaygın hale geldiğini belirterek, sportif açıdan büyükler, ümitler ve gençler takımlarının iyi bir yıl geçirdiğini kaydetti.

Yılda 120 civarında madalya kazanıldığını ifade eden Uysal, hakem, sporcu ve antrenör eğitimlerine yabancı antrenörle destek verildiğini bildirdi.

Uysal, "2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarına 2014 yılından itibaren başlıyoruz. Takımları, yoğun bir 2014 yılı faaliyet programı bekliyor. Grand prix ve grand slam yarışlarında sporcular, olimpiyatlara gidebilmek için yüksek puan toplamaya çalışacaklar. Bizim 2014 yılı en büyük hedefimiz, puan müsabakalarına iyi bir başlangıç yapıp, 14 sıkletin en az 7'sinde olimpiyatlara yer almak" dedi.

Wushu

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, milli takımın Malezya'da yapılan Dünya Wushu Şampiyonası'nda 5 madalya kazandığını belirterek, wushunun yayılması için ülke genelinde eğitim çalışmalarına devam edildiğini söyledi. Türkiye'nin, wushuda son yıllarda elde edilen başarılarla dünya sıralamasında ilk 5 içerisine girdiğini kaydeden Akyüz, sporcu eğitimi için Çin'den Türkiye'ye antrenör getirildiğini ifade etti.

Akyüz, şöyle konuştu:

"Wushu'da daha etkin olabilmek için Çin'de federasyon adına bir ofis açmayı düşünüyoruz. 2014 yılında da Dünya Gençler Wushu Şampiyonası Antalya'da gerçekleşecek. Şampiyona için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda kazanılmış başarılarımızın üstüne eklemeyi hedef edindik."

Hokey

Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, uluslararası müsabakalarda tüm yaş gruplarında çok iyi dereceler elde ettiklerini belirterek, 2013 yılı hedeflere tam manasıyla ulaşıldığını ifade etti.

18 Yaş Altı Balkan Salon Hokeyi Şampiyonası'nda takımların namağlup şampiyon olduğunu söyleyen Karakan, "Gelecek için çok iyi, nitelikli kalifiye sporcular yetişiyor. Açık alanda tesislerimiz yetersiz. Birçok kentimizde hokey tesisleri yapılırsa, şu anki başarının katbekat ilerisine gideceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki yıl A Milli Takım düzeyinde Avrupa şampiyonası var. Hazırlıklara başlamış vaziyetteyiz. Ayrıca 2014 yılında yurtdışından antrenör getirtip, hem sporcularımızın hem de antrenörlerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Hentbol

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu da bu yıl Türkiye'nin evsahipliği yaptığı 17. Akdeniz Oyunları'nda erkekler milli takımının üçüncü olduğunu hatırlatarak, "Akdeniz Oyunları'nda erkekler mili takımda hedefimize ulaştık. Kulüplerimiz de Avrupa'daki müsabakalarında iyi sonuçlar aldı. 2014 yılında, 2013 yıl içerisinde aldığımız sonuçlardan daha iyilerini yapmak istiyoruz. Bundan sonraki asıl hedef ise 2016 Rio Olimpiyatları" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Metin Şahin Taşpınar Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title