Haberler

    Federal Meclis Nsu Komisyonu'nda Dna Tartışması

    FEDERAL Meclis'teki NSU Araştırma Komisyonu'nda ifade veren NSU davası savcısı Anette Greger ile komisyon üyesi milletvekilleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı.

    FEDERAL Meclis'teki NSU Araştırma Komisyonu'nda ifade veren NSU davası savcısı Anette Greger ile komisyon üyesi milletvekilleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. NSU Araştırma Komisyonu üyeleri savcı Greger'i, "Seri cinayetlerin arkasında başka kişiler yok mu?" diye soru yağmuruna tuttu. Greger, davada birçok açık ve soru işaretleri bulunmasına rağmen, cinayetlerin arkasında başka kişilerin de olduğuna dair hiçbir ipucu bulunmadığını söyledi. Savcı, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen NSU davası yanında dokuz kişi ve kimliği belirsiz bir kişi hakkında soruşturma yürütüldüğünü, bunun dışında şüpheliler bulunmadığını açıkladı. Savcı Annette Greger, NSU seri cinayetleri konusunda halen hiçbir görgü tanığı da bulunamadığını belirtti.

    DNA İZLERİ NE OLDU?

    NSU Araştırma Komisyonu Başkanı CDU'lu Clemens Binninger, çeteye ait 27 olay yerinde bulunan anonim DNA izlerinin akıbetini sordu. Greger, DNA izlerinin sanıkların DNA izleriyle kıyaslandığını söylemesi üzerine Binninger cevabı yetersiz buldu ve Almanya Asayiş Şubesi'nin (BKA)  elindeki DNA data bankasında olayların olduğu yerde saptanan 100 şüphelinin DNA izleri ne oldu diye sordu. Bu 100 DNA izinden sadece 19'unun kayda geçmiş olmasını eleştiren Binninger, bu 19 izden 14'ünün acil şüpheli olarak belirlenmiş olmasına rağmen sadece 7 şüphelinin DNA izlerinin kıyaslandığını, diğerlerinin niçin hala DNA izlerinin alınmadığını sordu. Binninger ayrıca olay yerlerinde görev yapan polis, savcı gibi çok sayıda güvenlik görevlisinin de sadece kısmen DNA izlerinin alınmış olduğuna işaret ederek, en azından acil şüphelilerin hepsinin şimdiye kadar DNA izlerinin alınmış olması gerekirdi dedi. "27 olay yerinde de NSU elebaşları Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos'un da DNA izlerinin halen bulunamamış olması çok dikkat çekici"  dedi.

    BU TESPİTE ÇOK ÇABUK VARDINIZ

    Savcı Greger, iki elebaşının olay yerlerinde maske ve eldiven kullandığını, cinayetlerde kurbanlarına ya hiçbir şey ya da çok kısa bir şey söylediklerini, öldürdükten sonra da hemen olay yerinden kaçtıklarını belirterek, bunları olay yerinde DNA izi bırakmamış olmalarına gerekçe gösterdi. Savcı, "Mutlaka DNA izi bırakacaklar diye bir şey yok" dedi. Bunun üzerine Binninger, davanın baş sanığı Beate Zschaepe'nin bir çorabında ve NSU saldırısından yaralı kurtulan polis memurunun elbisesindeki anonim DNA izlerinin komisyon üyeleri arasında, cinayetlerin arkasında başka kişilerin de bulunduğu şüphesi uyandırdığını söyledi. Savcı Greger'in "Bu davada açık kalan izlerle yaşamak zorundayız" sözlerine Binninger, "Açık kalan izlerle yaşamak yerine, bu açıkları aydınlığa kavuşturmanız bizim için daha iyi olur" karşılığını verdi. Binninger, Federal Savcılığın NSU davasında suçları sadece üçlünün işlediği tespitine çok çabuk vardığı ve bu nedenle diğer olaylar üzerinde itinayla durmadığı görüşünde.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Münih Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title