Haberler

Fedakar Eş 40 Yıllık Karısına Böbreğini Verdi

Canlı Donörden Yapılan Ameliyatlarda Böbreğini Bağışlayanlar Çoğunlukla Kadınlardan Oluşurken, Kadir Kantar İsimli Vatandaş, 40 Eşi Havva Kantar'a Böbreğini Verdi.

Canlı donörden yapılan ameliyatlarda böbreğini bağışlayanlar çoğunlukla kadınlardan oluşurken, Kadir Kantar isimli vatandaş, 40 eşi Havva Kantar'a böbreğini verdi.

İstanbul'da transplantasyon yapabilen altı özel hastaneden biri olan Bahçelievler Medicana Hastanesi Transplantasyon Merkezi'nde böbrek hastası Havva Kantar (59), 40 yıllık eşi Kadir Kantar (59) sayesinde sağlığına kavuşacak. Canlı donörden yapılan ameliyatlarda böbreğini bağışlayanlar çoğunlukla kadınlardan oluşurken, Kadir Kantar, sadece Türkiye'de değil, dünyada da eşine az rastlanır bir davranışta bulunarak böbreğini karısına verdi. 7 yıldır böbrek hastası olan Havva Kantar, diyalize hiç girmeden

eşinin sayesinde böbrek nakli operasyonu ile tekrar sağlığına kavuşacak. Eşinin diyalize girmesi gerektiğini öğrenen Kadir Kantar, yapılan testler sonucu uyumsuzluk rastlanmaması üzerine kendi böbreğini yalnızca Türkiye'de değil dünyada da eşine az rastlanır bir davranışla Havva Kantar'a verdi. Rizeli olan çiftin 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 çocukları bulunuyor.

Böbrek naklini gerçekleştiren Bahçelievler Medicana Transplantasyon Merkezi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, çiftin hastanelerine başvurduğunda önlerinde iki seçenek olduğunu belirterek, "Önümüzde iki seçenek vardı; ya hastayı diyaliz makinesine sürekli bağlayacaktık ya da eşinin uyumlu olan böbreği Havva Kantar'a nakledecektik. Biz bu seçenekleri hasta ve eşine sunduk. Onlar da böbrek naklini tercih etti. Havva hanımın 7 senedir böbrek yetmezliği şikayeti vardı. Seçtiğimiz ikinci seçenek

istatistiklere göre daha iyi bir seçenek" diye konuştu.

(CG-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title