Haberler

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard Açıklaması

NEW ABD Merkez Bankası ( Fed ) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, düşük faiz oranları ve düşük işsizliğin finansal dengesizliklere yol açabileceğini söyledi.

Başkent Washington DC'de bir panelde konuşan Brainard, ABD'de enflasyon, işsizlik ve Fed'in para politikasını değerlendirdi.

Ülkede enflasyon oranının son beş yıldır Fed'in hedefi olan yüzde 2'lik seviyenin altında olduğuna dikkati çeken Brainard, bu süre içinde işsizlik oranın ise yüzde 8,2'den yüzde 4,2'ye düştüğünü kaydetti.

Brainard, uzun süren düşük enflasyon oranının özel sektörün enflasyon beklentilerini de aşağı çektiğini vurgulayarak, bu durumun enflasyon oranının daha uzun süre düşük kalmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Faiz oranlarının düşük olmasının da enflasyonun düşük kalmasına neden olan faktörlerden biri olabileceğinin altını çizen Brainard, "Düşük faiz oranları ve düşük işsizlik seviyesi sermaye piyasalarının aşırı zorlanmasına neden olabilir ve finansal dengesizliklere yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Brainard, para politikası üreticilerinin oldukça belirsiz bir ortamda hareket ettiğini belirterek, para politikasında az ve geç sıkılaşma ile fazla ve erken sıkılaşma arasındaki risklerin ölçülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Washington Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title