Haberler

Fed İlk Adımı Attı...

ABD Merkez Bankası (FED), piyasa koşullarındaki bozulmayı öne sürerek iskonto faizini yüzde 6.25'den yüzde 5.75'e indirdi. Ancak FED, daha yakından takip edilen gösterge faizini yüzde 5.25'te bıraktı ve değiştirmedi.

FED'den yapılan açıklamada, sistemdeki likiditeyi artırmak için iskonto faizinin yarım puan düşürülerek yüzde 5.75'e çekildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, ekonomideki olumsuzlukların giderilmesi için gereken tüm önlemlerin alınacağı kaydedilirken, büyümenin önündeki risklerin de artış gösterdiği vurgulandı.

FED'in kararı piyasalara nasıl yansıdı, neler yaşandı?

Piyasa uzmanları, yaşanan paniğin dindirilmesi için FED'in faizleri indirmesi gerektiğini düşünüyorlardı. Aslında beklenti gösterge faizinin indirilmesi yönünde olsa da, iskonto faizlerinin indirilmesi de olumlu algılandı. Analistler, FED'in faiz indirimlerine devam edeceği ve FED'in piyasaya destek olacağı beklentisi ile borsalarda alıma geçti. Ayrıca FED'in bu açıklamasının ardından, ABD doları da önemli para birimleri karşısında değer kazanmaya başladı.

Uzmanlar, FED'in indiriminin piyasaya güven verdiğini ifade ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title