Haberler

Fed Faizleri Çeyrek Puan Artırdı

ABD Federal Merkez Bankası (FED) Fed, Çarşamba günü düzenlediği toplantıda faizleri çeyrek puan artırırken, 2017 yılı içerisinde 2 kez daha faiz artışına gidilebileceğini öngördü.

ABD Federal Merkez Bankası (FED) Fed, Çarşamba günü düzenlediği toplantıda faizleri çeyrek puan artırırken, 2017 yılı içerisinde 2 kez daha faiz artışına gidilebileceğini öngördü. Piyasaların beklediği faiz oranı artışı böylece bu yıl içinde ilk kez gerçekleşmiş oldu.

FED faizlerin 0.25 oranında artırılması kararın ardından yaptığı açıklamada, 'Gerçekleşen ve beklenen işgücü piyasası koşulları ve enflasyona bakıldığında, komite, federal fon faizi için hedef aralığını yükseltme kararı aldı. Ekonomik gidişe ilişkin kısa vadeli görünüm oldukça dengeli görünüyor' dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefi dolaylarında istikrar kazanacağını bildirirken, gıda ve enerji haricinde enflasyonun yüzde 2 hedefinden biraz aşağıda olduğunu belirtti.

2017 yılı içerisinde 3 veya daha fazla faiz artışı yapılacağı beklentisinde olan FED yetkililerinin sayısı, 11'den 14'e yükselirken, 5 FED yetkilisinin de 2017 yılı için en az 4 kez faiz artışı öngörüyor.

Yellen: Ekonominin ilerleme kaydettiğini gösteriyor

FED Başkanı Janet Yellen, faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, çeyrek puanlık faiz artışının ekonominin ilerleme kaydettiğini gösterdiğini, ancak ekonomik görünüme ilişkin değişikliği yansıtmadığını söyledi. Yellen, ekonomik öngörülerin Aralık ayından bu yana çok az değiştiğini, temel izlenimin ekonominin iyi yönde gittiği şeklinde olduğunu belirtti. Faiz artışları için uzun süre beklemenin uzun vadede daha hızlı bir faiz artırımına gidilmesi demek olabileceğini belirten Yellen, FED'in faiz politikası kararlarının, önceden belirlenmiş bir yol haritası olmadığını vurguladı.

Yellen, Trump yönetiminin potansiyel politika değişiklikleri ve bu politikalara ilişkin büyük bir belirsizlik bulunmasından dolayı, ayrıntılı olarak görüşmediklerini de söyledi. FED Başkanı Yellen, enflasyonun önümüzdeki yıllarda yüzde 2 hedefi etrafında denge kazanacağını, çekirdek enflasyonun son aylarda yüzde 2 dolaylarında sürdüğünü ve artmasının beklendiğini sözlerine ekledi. İstihdamın güvenli bir biçimde arttığını belirten Yellen, işe alım ve iş koşullarının daha da güçleneceği beklentisinde olduklarını söyledi ve maaş artışı tahminlerinin belirgin bir oranda yükseldiğinin altını çizdi.

Ekonomik hedeflere giderek yaklaşıldığının anlaşılmasının kilit nokta olduğunu söyleyen Yellen, FED'in faizleri aşamalı olarak artırmasının, etkisiz bir tutum sergilemekten daha uygun olacağını savundu. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Janet Yellen Fed Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title