Haberler

FED Başkanlarından Faiz Açıklaması

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, ülke ekonomisinin beklenen iyileşmeyi göstermesi halinde haziranda faiz artırımını destekleyeceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası ( Fed ) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, Bloomberg Radyosuna verdiği mülakatta ABD ekonomisine ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Büyümenin ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması ve güçlü istihdamın artışının devam etmesi durumunda haziranda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını belirten Williams, buna karşın, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini vurguladı.

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in ekonominin beklenenden daha zayıf bir performans göstermesi durumunda beklemeye devam etmesi gerekebileceğini kaydederken, faiz kararının verilere dayanacağını yineledi.

Şu anki Fed Başkanı Janet Yellen'in, San Francisco Fed Başkanı olduğu dönemde Araştırma Direktörü görevinde bulunan Williams, Yellen'in görüşlerine destek vermesiyle tanınıyor ve bu nedenle piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

"BEKLEMEK DAHA FAZLA DALGALANMA YARATABİLİR"

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de Florida'da düzenlenen para politikası konferansında faiz artışını ertelemenin risklerine dikkati çekti.

Mester, faiz artışına gitmek için piyasaların sakinleşmesini beklemenin daha fazla dalgalanma yaratabileceğini dile getirdi.

Mester, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunan üyeler arasında yer alıyor.

San Francisco Fed Başkanı Williams ise rotasyon kuralı çerçevesinde gelecek yıl oy hakkı kazanacak.

TOPLANTI TARİHİ

Aldığı kararlarla sadece Amerikalıları değil, tüm dünyayı etkileyen FOMC üyeleri yaklaşık 6 haftada bir Washington'da toplanıyor. FOMC'nin toplantı bildirileri ve bundan 3 hafta sonra yayımlanan toplantı tutanakları, küresel piyasaların sabırsızlıkla beklediği gelişmelerin en başında geliyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 14-15 Haziran'da Fed'in Washington'daki merkezinde yapılacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası San Francisco Bloomberg Fed Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

YORUM:

YAPTIM. HA ŞİMDİ DOLAR AŞAĞI BORSA YUKARI. HERTARAF PARA KAYNIYACAK. EVET SAYIN SEYİRCİLER ÜÇ AĞZI EĞRİ EKONOMİDEN GÜYA ANLAYAN ATV VE YANDAŞKANALLARDAN. HEMEN HAREKETE GEÇEREK. PİYASA HAREKETLENDİ HEMEN ALGI YALANDOLAN ALAVERE DALAVERE GIRRA GİDİYOR. KAHVEDE LOKANTADA HER YERDE DİNLİYOR. EYİ EYİ DİYORLAR. ÇÜNKÜ BUNLARDA PARSACI VE ARSACI. BİRDE BAK GÖBEK BURUN O KADAR BÜYÜMÜŞKÜ. YEMEKTEN. SRATLARINA BAK İNANKİ PİSLİK AKIYOR. GÖRÜYORUMDA ONDAN. DALARINIZ BATSIN BORSANIZ BATSIN. BU GÖTÜRENLERDE. YANINA UZANS

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title