Haberler

Fc Ankara 50. Yılını Kutladı

Almanya ve Avrupa'nın en eski Türk Futbol Kulübü FC Ankara Gengenbach 50. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutladı.

Almanya ve Avrupa'nın en eski Türk Futbol Kulübü FC Ankara Gengenbach 50. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutladı.

Üç gün süren kutlama programına yakın bölgelerden katılan binden fazla davetli; futbol turnuvası, müzik, eğlence ve son olarak ödül töreniyle biten organizasyonda FC Ankara'ya destek verildi. Kutlama törenine yerel amatör liglerde mücadele eden FC Ankara'nın 1965 yılında, kuruluşundan günümüze kadar hizmet eden başkanlarına, hayatta olmayan, hastalık nedeniyle programa gelemeyen başkanların eş ve çocuklarına teşekkür şilti verildi. Program hayatını kaybeden üye ve futbolcular için bir dakikalık saygı duruşuyla açıldı. Başkan Koray Özkan konuşmasında FC Ankara'nın kuruluşundan bugünlere nasıl gelindiğini özellikle kurucu başkanların başarılı çalışmalarına değinerek teşekkür etti. Başkan Özkan "Hiçbir zaman eski başkanlarımızı kulübe hizmet verenleri unutmayacağız" mesajını verdi. Teşekkür şilti kurucu başkanlar Varol Ergin, hasta olan Mesut Çoruh adına kızı Sema Çoruh, İbrahim Bedir, vefat eden Ziya Kürekçi adına kızı Kibar Kürekçi, Eberhard Vetter, Kemalettin Çelik, Ali Evren, Mete Canşeker, Seyfi Adıyaman, Kenan İlhan'a verildi. Gengenbach Belediye Başkanı Thorsten Erny konuşmasında başarılı çalışmalarından dolayı FC Ankara yönetimini ve kasabada yaşayan Türk toplumuna teşekkür etti.

Erny; kulübün başkanı Koray Özkan ve sportif direktörü Bülent Küsmez'e 50.yıl hediyesi olarak bir çek hediye etti.

Alman Futbol Federasyonu DFB Baden Bölge temsilcisi Manfred Müller başkan Koray Özkan'a 50. yıl beratıyla beraber iki top ve DFB Federasyonun logosunun yer aldığı özel hazırlanan büyük bir şilt hediye etti. Programa liglerde mücadele eden kulüp temsilcileri, futbolcular ve çevrede faaliyet gösteren Türk dernek temsilcileri de katıldı. Yarım asırlık klübün kutlama töreni folklor, dans gösterileri, müzik eşliğinde herkese neşeli, kolay unutulmayacak güzel bir hafta sonu yaşattı. Bölgenin sevilen müzik grubu 'Barbaros' şarkılarıyla davetlileri doyasıya eğlendirdi.

- Gengenbach

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title