Haberler

Fb'nin 9 Maçlık Galibiyet Serisi Bitti

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final İlk Maçında Ezeli Rakibi Galatasaray ile Sahasında 0-0 Berabere Kalan Fenerbahçe'nin, Rakibi Karşısında Kadıköy'deki 9 Maçlık Galibiyet Serisi Sona Erdi.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında ezeli rakibi Galatasaray ile sahasında 0-0 berabere kalan Fenerbahçe'nin, rakibi karşısında Kadıköy'deki 9 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Sahasında Galatasaray ile en son 7 Şubat 2001'de Türkiye Kupası maçında 4-4 berabere kalan Fenerbahçe, bu maçtan sonra Kadıköy'de yaptığı 9 maçtan da galibiyetle ayrılmıştı.

Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 10 maçtır yenemeyen Galatasaray, bu akşam yine galip gelemedi.

FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi karşısında son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanarak elde eden Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköy'de yaptığı 3'ü Türkiye Kupası, 8'i de lig olmak üzere son 11 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

Bu süre içindeki 11 maçtan 9'unu Fenerbahçe kazanırken, 2'si berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin son 10 maçtaki 26 golüne, Galatasaray 8 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren taraflar Kadıköy'de 25'i lig, 9'u TSYD Kupası, 7'si Türkiye Kupası, 2'si Donanma Kupası, 1'i de Mehmetçik Vakfı yararına özel olmak üzere 44 maç yaptı.

Geride kalan maçlarda sarı-lacivertliler 23, sarı-kırmızılılar ise 9 galibiyet alırlarken, 12 maçta da eşitlik bozulmadı. Kadıköy'de Fenerbahçe'nin attığı toplam 92 gole, Galatasaray 58 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe, Kadıköy'de ilk kez Galatasaray'a gol atamadı. Bu statta daha önce yaptığı 43 maçta da rakip filelere havalandıran sarı-lacivertliler, ilk kez bu akşam gol atmayı başaramadı.

Bu arada ezeli rakipler arasında Kadıköy'de yapılan bir maç ilk kez golsüz sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title