Haberler

    Fazıl Say, Nazım Oratoryosu

    Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.

    Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.

    Fazıl Say, Piyano İbrahim Yazıcı, Şef

    Genco Erkal, Anlatıcı solist

    Serenad Bağcan, Solist

    Arda Aktar, Solist

    Nazım Hikmet Korosu

    Bilkent Senfoni Orkestrası

    İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu, Çetin Özen, Solist

    Fazıl Say'ın ve Türkiye'de çok sesli müziğinin başyapıtlarından biri olan Nazım Oratoryosu, piyanoda bizzat Fazıl Say'ın, anlatıcı solist olarak Genco Erkal, solist olarak Serenad Bağcan, Arda Aktar, İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu ve Çetin Özen'in unutulmayacak performansları ile 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nin en ilgi çekecek konserlerinden biri olacak. Fazıl Say'ın babası ve değerli müzik yazarı Ahmet Say'ın sözleriyle "Şiirlerdeki güçlü ifade özelliklerini duyarlılıkla dile getiren Genco Erkal, arkasında her an müziğin esintisini duyumsayacak. Söylediği şarkılarla, şiir ile melodiyi kaynaştıran Serenad Bağcan ise Fazıl Say'ın piyano eşliğiyle bu yapıtta bütünleşecek... Tıpkı coşkuyla kabaran ve gürül gürül akan bir şiirin sizi alıp sürüklemesi gibi..." Oratoryoda solistlere İbrahim Yazıcı'nın yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve Türkiye'nin genç ve yetenekli seslerinin bir araya geldiği değerli Nazım Hikmet Korosu eşlik edecek. Yalnızca ismiyle bile hislerin derinliklerine temas eden bu başyapıta, festival takviminizde yer vermelisiniz.

    Program

    1. Bölüm Gençlikte

    I - Üç Selvi

    II - Açların Gözbebekleri

    III - Kerem Gibi

    2. Bölüm Hapishanede

    IV - Diz Boyu Karlı Bir Gece

    V - Pazar

    VI - Ben I·çeri Düs¸tügˆümden Beri

    VII - Yatar Bursa Kalesinde

    3. Bölüm I·nsan Üzre

    VIII - Hapisten Çıktıktan Sonra

    IX - Kız Çocugˆu

    X - Hiros¸ima

    XI - Nerden Gelip Nereye Gidiyoruz?

    4. Bölüm Memleket Üzre

    XII - Vatan Haini

    XIII - S¸ehitler

    XIV - Davet

    XV - Memleketim

    Final

    XVI - Yas¸amaya Dair

    Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    İbrahim Yazıcı Doğuş Grubu Fazıl Say Bodrum Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title