Haberler

Fazıl Say ile AK Parti'li Başkan Kabak Arasında Facebook Savaşı

Fazıl Say, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın "Entellektüel düzeyi gelişmemiş. Tokat attı. Halka özür borcu var" sözlerini hedef gösterici olarak niteleyerek dava açacağını açıkladı. Say'ın Facebook'taki bu açıklamalarına AK Parti'li Kabak, yine Facebook sayfasından yanıt verdi. Kabak, "Fazıl Say bana dava açacakmış. Dava açma ile savunma hakkı aynı derecede değerli anayasal haklardır. Bir hukukçu olarak gerekli cevapları mahkemede vereceğimden kuşkusu olmasın" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile piyanist- besteci Fazıl Say arasındaki polemik büyüdü. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın düzenleyecekleri Cumhuriyet konserine Fazıl Say'ı davet edeceklerini açıklamasından 1 gün sonra İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, böyle bir davetin söz konusu olmayacağını söyledi. Kabak, yaptığı açıklamada Say'ı sert sözlerle eleştirdi.

Kabak'ın kendisi için, "Entellektüel düzeyi gelişmemiş. Tokat attı. Halka özür borcu var" sözlerini hedef gösterici olarak niteleyen Say, tepkisi Facebook'ta dile getirdi. Kabak'a dava açacağını ifade eden Say, "Haksız yere hedef gösterilmeye karşı koyacağım. Bu kişileri mahkemeye vereceğim. Benim müzikle ilgili görüşlerimi doğru bulursunuz, radikal bulursunuz ancak hakaret edemezsiniz" dedi.

FACEBOOK'TAN YANIT GELDİ

Kabak, Fazıl Say'ın Facebook sayfasından yaptığı açıklamaya kendine ait Facebook sayfasından yanıt verdi. Say'ın açıklamalarını şaşkınlıkla okuduğunu belirten Kabak, şunları söyledi:

"Karşımızda iki Fazıl Say olduğu anlaşılıyor. İlki hepimizin saygı duyduğu ve alkışladığı sanatçı Fazıl Say, ikincisi ise; siyasi demeçler veren ve yorumlar yapan siyasetçi Fazıl Say. Kuşkusuz her vatandaş gibi sanatçılar da siyaset yapabilir, yapmalıdır da. Siyasette bu işin doğası gibi değişik ve zıt fikirler karşılıklı olarak ifade edilmektedir. Siyaset yapan kişiye siyasi fikrinin haksız görüldüğü siyasi fikir adı altında insanlara hakaret etmemesi gerektiği söylenebilir. Bu durumda sanatçı-siyasetçiden beklenen siyasi fikirleriyle karşılık vermesidir. Yoksa hemen sanatçı kişiliğinin arkasına sığınıp 'Ben dünya çapında başarılı bir sanatçıyım, bana teşekkür borcunuz var' deme kolaycılığı olmamalıdır. Aramızdaki siyasi olayı kişiselleştirip kendi kişisel/sanatçı başarılarını bizimle paylaştığına göre benimle bazı kişisel bilgilerini kendisine duyurma hakkım olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar kendisi gibi dünya çapında bir sanatçı olmasam da Böylece sade bir vatandaş ya da sıradan bir insan olarak beni tanıyabilir: 21 yaşını doldurmadan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini ikincilikle bitirdim, hakimlik sınavını Türkiye çapında en yüksek notu alarak kazandım, yedek subay okulunda dönem birincisi oldum. Hakimlik, avukatlık, İzmir Büyükşehir Belediyesinde 1. Hukuk Müşaviri ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak çalıştım. Sınıf arkadaşım olan eşim henüz 20 yaşındayken Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi ve benim gibi eski bir hakim ve avukat. Bir kızım tıp doktoru, diğer kızım ÖSS'de derece yaparak tam burslu olarak Bilkent Üniversitesi'nde okuyor."

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Fazıl Say'ın hakkında dava açacağını yazdığını, dava açma ile savunma hakkının aynı derecede değerli anayasal haklar olduğunu hukukçu olarak gerekli yanıtları mahkemede vereceğini bildirdi. Kabak, "Senfoni müzik konusundaki görüşlerime gelince; ortada Fazıl Say ile ilgili polemikler yokken 2009 yılında AK Parti İl Başkanlığı olarak 'Cumhuriyet Konseri' vermiştik. Senfoni orkestrasının bir konseriydi bu. 2009 yılında o konserde yaptığım konuşmayı aynen aşağıya ekliyorum. (Konseri yerel Kanal 35 Televizyonu naklen yayınlamıştı. Konuşmam oradan da alınabilir) Fazıl Say'ın dava açacağını söylediği sözlerimi geçen hafta yazılı olarak yapmıştım. Bu yazıyı da aşağıya aynen ekliyorum. Sonuç olarak; aynı ülkenin eşit vatandaşları olarak siyasi fikirlerimiz ne kadar farklı olsa da hakaret etmeden, hoşgörü içinde ve bu güzel vatanı terk etmeyi bir an bile düşünmeden bir arada yaşama dileğiyle" diye yazdı.

ELİF DEMİRCİ, İZMİR DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title