Haberler

Fazıl Say Fransız Müzikseverleri Büyüledi

Piyanist Fazıl Say, Paris'in Ünlü Konser Salonu Champs Elysees Tiyatro Salonunda Dün Akşam Verdiği Konserde Fransız Müzikseverleri Büyüledi.

Piyanist Fazıl Say, Paris'in ünlü konser salonu Champs Elysees tiyatro salonunda dün akşam verdiği konserde Fransız müzikseverleri büyüledi.

Say, programın ilk yarısında Jean-Sabestien Bach, ikinci yarısındaysa Serge Prokofiev'in eserlerini çaldı.

Fransız müzikseverlerin yoğun alkışı üzerine birkaç kez sahneye gelmek zorunda kalan Say, önce ''Summer Time'' isimli ünlü İngilizce şarkıyı klasikle caz karışımı kendi üslubuyla yorumladı.

Yoğun alkış üzerine tekrar sahneye gelen Say, bu kez kendi bestesi ''kara topraktan'' bir bölüm çaldı.

Say, konserden sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Paris'te yaklaşık 10 yıldır çalıyorum. Champs Elysees tiyatrosu çok sevdiğim ve her yıl çaldığım bir yer. Konserim çok doluydu. Fransa ve İngiltere Dünya Rugby Kupası yarı finali maçı olması dolayısıyla sokaklarda insan yoktu ama benim konser doluydu. İnanılmazdı. Bu da benim için çok güzel bir duyguydu. Paris'te her yıl içinde 7-8 kere konserim oluyor. Bu, karşılıklı sanatçıyla seyirci arasında bir sevgi bağı oluştuğunun da göstergesi. Konserde duygulandık hakikaten. 2 bin seyirci izledi konseri.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title