Haberler

Fazıl Say'dan 100. Yıl Senfonisi

Fenerbahçe'nin 100. Yıl Etkinlikleri Nedeniyle Ünlü Piyanist Fazıl Say Tarafından Bestelenen 'Fenerbahçe Senfonisi'nin Prömiyeri Gerçekleştirildi.

Fenerbahçe'nin 100. yıl etkinlikleri nedeniyle ünlü piyanist Fazıl Say tarafından bestelenen 'Fenerbahçe Senfonisi'nin prömiyeri gerçekleştirildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ilk sunumda, sanatçı Say'a eserinde, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 190 kişilik Bilkent Senfoni Orkestrası ve Kültür Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu eşlik etti.

Senfonide soprano Tuğba Mankal, mezzo soprano Bilge Yılmaz, tenor Arda Doğan ve bariton Serhat Konukman da solist olarak yer aldı.

100. yıl kutlamalarının en önemli etkinliklerinden olan Fenerbahçe sempatizanı Say'ın senfonisi, ''Fenerbahçe'', ''Akılla Konuşmam Oldu'', ''Anılar'' ve ''Coşku'' olmak üzere dört bölümden oluştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Say'ın sunumu öncesi yaptığı konuşmada, Fenerbahçe Kulübü'nün 100 yıllık tarihi boyunca hep ilklere imza attığını, gelişiminin Cumhuriyet'in gelişimiyle paralellik gösterdiğini belirterek, her türlü sportif mücadelede Türk bayrağını göndere çektirmek için ter akıttığını ifade etti.

Fazıl Say'ın eserini sunumu öncesi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu'nda kokteyl yapıldı.

Öte yandan, sanatçı Say, senfoniyi müzikseverlerle buluşturmak üzere Türkiye turnesine çıkacak.

Turne kapsamında haziran ayında Ankara'da, ağustos ayında ise Bodrum'da sahne alacak Say'ın, FIFA'nın merkezi İsviçre'nin Zürih kentinde de eserini sunacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title