Haberler

Fazıl Say'a İsviçre Basınından "Mozart" Övgüsü

Piyanist ve Besteci Fazıl Say'ın, Avrupa Turnesi Kapsamında 13 Şubatta Zürih'te Verdiği Konserdeki Mozart Yorumuna İsviçre Basınından Övgü Geldi.

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Avrupa turnesi kapsamında 13 Şubatta Zürih'te verdiği konserdeki Mozart yorumuna İsviçre basınından övgü geldi.

Müzik eleştirmeni Jürg Huber, İsviçre'de yayımlanan Neu Zürcher Zeitung'daki yorumunda, ''Cüretkar Türk Marşı (Alla Turca) düzenlemesiyle ağzına kadar dolu salondaki dinleyicileri koltuğundan fırlatması, onun bir şov ustası olduğunu ortaya koyuyor. Mozart da sanki aynı anda salondaydı'' dedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tirajı 143 bin 800 olan Neue Zürcher Zeitung'un kültür bölümünde ''Piyanoda Opera'' başlıklı haber yorumda, Say'ın Zürih Oda Orkestrası ile verdiği konser değerlendirildi.

Fazıl Say'ın konserinin ilgi gördüğünün belirtildiği yazıda, Say'ın Mozart'ın ünlü yapıtı ''Türk Marşı-Alla Turca'' yorumu, başarılı ve ''cüretkar'' bulunurken, Say'ın sahnede ikinci bisini yaptığı George Gershwin'in ''Summertime'' yorumuyla ilgili de ''Summertime''ın yumuşak nağmeleri ile önce mahmurlaştırıp, sonra da bu kez heyecan verici bir şekilde coşturması, onun büyük müzikal yaratıcılık yeteneğinin bir işareti'' denildi.

Fazıl Say'ın kendine has stili ile ''sessizlik ve sesi dar bir alan içerisinde buluşturduğu'' kadansın (bestecilerin konçertolarında tamamen yorumcuya bıraktığı geçitler) da başarılı olduğunun ifade edildiği yazıda, re majör konçertonun (KV 537 coronation concert) başlangıç bölümündeki kadansın da ilgi çekici ve ''cüretkar'' olduğu yönündeki yorum aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title