Haberler

'Faydalı İnsan'a Avrupa da Talip

Öğrencilerini Uyuşturucu Kullanırken Görünce Harekete Geçen Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Akman'ın Geliştirdiği 'Faydalı İnsan Projesi' Başarılı Olmakla Kalmadı, Avrupa'dan Bile Rağbet Gördü. Projeyle İlgili Her Türlü Bilgiye Www.faydaliinsan.org'dan Ulaşmak Mümkün.

Öğrencilerini uyuşturucu kullanırken görünce harekete geçen Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Akman’ın geliştirdiği ’Faydalı İnsan Projesi’ başarılı olmakla kalmadı, Avrupa’dan bile rağbet gördü. Projeyle ilgili her türlü bilgiye www.faydaliinsan.org’dan ulaşmak mümkün.

GAZİANTEP Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Akman, geçen yıl üç öğrencisini okul dışında uyuşturucu kullanırken gördü. Bunun üzerine Akman, 2007-2008 öğretim yılında gençleri uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ’Faydalı İnsan Projesi’ hazırladı. Proje ilk olarak Akman’ın görev yaptığı okulda üç ay boyunca uygulandı. Daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde Türkiye genelinde uygulanması için girişimlerde bulunuldu. Bu girişimler olumlu karşılanırken, birçok Avrupa ülkesi de projeyi kullanmak istedi. Mehmet Akman, projeyi şöyle anlattı:

"Projeye göre, önce kişi kötü alışkanlığını itiraf ediyor. Daha sonra, refakat etmesi için yanına bir öğrenci veriyoruz. Bu öğrenci, arkadaşında gördüğü her türlü kötü alışkanlığı uyarıp engellemeye çalışıyor. Refakat eden öğrenci kötü alışkanlıkları engelleyemezse, önce projede yer alan öğretmene durumu anlatıyor, o devreye giriyor. Öğretmen de başarılı olamazsa proje için oluşturduğumuz, içinde rehber öğretmenlerin de bulunduğu komisyon öğrenciye yardımcı oluyor. Bu projeyi oluşturmama yol açan öğrencilerimin hayatlarında büyük değişiklikler oldu. Üç öğrencim de bu kötü alışkanlıktan kurtuldu."

Akman, projeyi Gaziantep’te sekiz okulda sekiz bin öğrenciye anlattığını söyleyerek, şöyle devam etti: "Projeye sadece Gaziantep’te değil Türkiye’deki birçok okuldan talep var. Hatta Avrupa’daki okullar da projeyi uygulamak için sıraya girdi."

Projeye büyük ilgi var

Akman, "Bulgaristan ve Romanya’dan bir grup öğretmen, önce internet üzerinden bize ulaştı, ardından da Gaziantep’e gelerek projenin nasıl işlediğini öğrenmek istedi. Birçok Avrupa ülkesi de projeyi kullanmak için sırada bekliyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title