Haberler

Faul Yapan Futbolcuya Mahkemeden Para Cezası

Almanya'da C Genç Ligi'nde rakibine kasıtlı faul yaparak bacağının kırılmasına neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye verilen Enver Yılmaz'a para cezası.

Almanya'da C Genç Ligi'nde rakibine kasıtlı faul yaparak bacağının kırılmasına neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye verilen Enver Yılmaz'a para cezası. Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 1500 Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Enver'in (17) cezası, karşı tarafın itirazı üzerine mahkemede 2000 Euro'ya çıkarılarak onaylandı.

Alman mahkemesi futbol sahalarındaki faullerin hukuki boyutlarda tartışılmasına yol açacak bir karara imza attı. Almanya C Genç Ligi'nde 2008 yılında oynan maç sırasında rakip takım oyuncusu Alex P.'ye faul yaparak yaralanmasına yol açtığı gerekçesiyle Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından daha önce 1500 Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Enver Yılmaz'ın (17) cezası, karşı tarafın itiraz üzerine bu kez 2 bin Euro'ya çıkarılarak onaylandı.

HAKEM KASIT GÖRSE KIRMIZI KART GÖSTERİRDİ

Eve gönderilen mahkeme kararına tepki gösteren baba İsmail Yılmaz, şunları söyledi:

"Alman adaletine güvendik, haklı davamızda haksız çıkarıldık. Mali mesuliyet sigortasının da bu parayı ödeyip ödemeyeceğini daha bilmiyoruz. Mahkeme kararında 'kasıtlı olabilir' ibaresi sigortayı düşündürüyor. Tanık olarak dinlenen karşılaşmanın hakemi, kasti hareket olmadığını yoksa kırmızı kart göstermek zorunda olduğunu ve bunun da maç raporunda yer alacağını söyledi. Ancak hakemin görüşleri dikkate almadan yanlı bir karar verildi. Ayrıca bu karar ileride diğer futbolcular için emsal teşkil edebilir. Alman Futbol Federasyonu (DFB) bu konuda bize destek vereceğini söylemişti. Ancak onlarda sessiz kalmayı tercih ettiler. İlk yapılan Spor Mahkemesi'nde yargıç, 'Sahaya çıkan futbolcu sakatlanma riskini taşır' diye dosyayı kapatmıştı. Ancak olay sivil mahkemeye taşındıktan sonra durum değişti. Şimdi mahkeme masrafları, hastane masrafları ve acı parasıyla, bu miktar 10 bin Euro'yu tutar. Hakkımızı aramak için İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" dedi.

FUTBOLDAN SOĞUTTULAR

2008 yılında Spvg Odenkirchen ile 1. FC Mönchengladbach takımı arasındaki oynanan maçın bitimine üç dakika meydana gelen olaydan ötürü üzüntü duyduğunu belirten TUS Grevenbroich A Gençlik'in kaptanı ve forvet oyuncusu Enver Yılmaz ise, "Kasıtlı şekilde bir şey yapmadım. İkili mücadelede yere düştü. Ben bacağının kırıldığını hissetmedim. Kazara olan üzücü bir olay. Karşı tarafın ailesi olayı saptırıp kasıtlı yapıldığını iddia etti. Verilen bu karardan ötürü resmen futbol oynamaktan soğudum. Böyle bir kararı anlamak mümkün değil" dedi.

OLAY NASIL OLDU?

2008 yıllında Spvg Odenkirchen'in C Genç takımında oynayan Enver Yılmaz'ın, 1. FC Mönchengladbach takımıyla yapılan kupa maçında ikili mücadele sırasında Alman Alex P.'nin ayağı üç yerinden kırıldı. Alman gencin babası olaydan iki hafta sonra forvet oyuncusu Enver hakkında suç duyurusunda bulundu. Spor Mahkemesi'nin yargıcı, futbol oynayan bir kişinin her an yaralanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini ileri sürerek dosyayı kapattı. Bunun üzerine sivil mahkemeye başvuran Alman aile çocukları için 10 bin Euro acı parası talep etti. Bayan yargıç Enver'in rakip oyuncuyu bilinçli bir şekilde yaraladığını ileri sürerek, genç Türk futbolunun iki bin Euro tazminat ödemesine karar verdi. Bunun üzerine Yılmaz ailesi temyize gitti. Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi Enver'i 1500 Euro tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak bu kez de karşı taraftaki Alman aile, tazminatı az bulduğunu öne sürerek kararı kabul etmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title