Haberler

Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarının Kaba İnşaatı Tamam

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesince yapılan, bölgenin en büyük modern "Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi"nde çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapım çalışmaları devam eden tesisin kurban sezonunda hizmete gireceğini söyledi.

Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi çalışması 2017 yılının Nisan ayında başladı. Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi 55 dönüm arazi üzerine yapılıyor ve 2 bin 500 metrekare alanı Padok (Kesilecek hayvan bekletilen yer) ve kesimhanesi olan 4 bin metrekare alanda hayvan pazarı olarak inşa ediliyor. Hayvan pazarı binasının çelik imalatı ve kenet çatı imalatı tamamlandı. Mezbaha binasının ise betonarme imalatı, çelik çatı imalatı tamamlandı ve artık ince imalata geçildiği öğrenildi. Projede tam teşekküllü arıtma binası, 3 adet dezenfekte tüneli, deri deposu, gübre deposu ve su deposu da bulunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarının kurban sezonunda hizmete gireceğini belirterek, "Tesisimiz, hem kesimhane hem de hayvan pazarı olarak hizmet verecek. Mezbaha bölümünde günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Hayvan pazarımız da 500 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan barındırma kapasitesine sahip olacak. Fatsa ve çevresine çok büyük katkı sağlayacak olan Mezbaha ve Hayvan Pazarı projesi şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Başkan Yılmaz, yapılacak mezbahanın yaklaşık 12 milyon TL'ye mal edileceğini ve bölgenin en büyük kesim evi olacağını söyleyerek, "Fatsa ilçemize yaptığımız mezbaha sadece ilimizin değil, bölgemizin de en büyük kesim evi olacak. İlimiz genelindeki tüm kesimler burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirilecek. Yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenilirlik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak" diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi'nin çok önemli çok hayati ciddi bir proje olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz beye çok teşekkür ediyorum. Fatsa ilçemize dünya standartlarına uygun bir mezbaha hayata geçecek. Mezbaha hayata geçtiğinde 300 kişi istihdam edilecek. Bu nedenle önemli iş sahası olacak. İnşallah seneye bitmiş haliyle dünya standartlarına uygun bir mezbaha ortaya çıkacak. Yeni mezbaha Bahçeler mahallemizin çevresinin gelişimine de büyük katkı sağlayacak" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title