Haberler

Fatsa'da Matematik Müzesi Kuruluyor

Fatsa Belediyesi ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında matematik eğitiminin kalitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" kapsamında Matematik Müzesi oluşturulması için protokol imzalandı.

Fatsa Belediyesi ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında matematik eğitiminin kalitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" kapsamında Matematik Müzesi oluşturulması için protokol imzalandı.

Matematiğe Dokunuyorum Projesi imza protokolü Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya arasında imzalandı. Matematik Müzesi imza protokolünün ardından bir konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, "Matematiğe Dokunuyorum Projesi kapsamında Fatsa ilçemizde Fatsa Belediyemizle birlikte özellikle öğrencilerimizdeki matematik korkusunu yenmek amacıyla somut bir şekilde öğrencilerim modeller üzerinde görerek yaşayarak öğreneceği bir müze projesine imza atıyoruz. Bu müzenin içeriğinde şimdiye kadar matematikle ilgili tüm alanların modelleri yer alacak. Bu modellerin üzerinde de eğitimciler gelen öğrencilere bilgi verip öğrencilerin matematiğe dokunarak, modellere dokunarak, görerek öğrenmesi sağlanmış olacak. Müzemizde 36 tane istasyon olacak. Bu istasyonların her birinde bir görevli öğretmenimiz duracak. Bu öğretmenler gelen ziyaretçileri matematik konusunda bilgilendirecek. Daha sonra bu öğrencilerimiz matematik atölyesine geçecekler ve burada da hazırlanan materyallerle matematik öğretimini somutlaştıracaklar" dedi.

Bu projenin Karadeniz Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıdığını belirten Atinkaya, "Fatsa ilçemizin dışında ilimiz ve diğer bölgemizdeki bütün okullarımızın öğrencilerine Matematik Müzemiz açık olacak. Bu konuda özellikle eğitimin kalitesinin artırılması konusunda yapılan bu tür faaliyetlere ve bu tür projelere belediyemizin desteği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe ise her zaman eğitimin kalitesinin artırılması konusunda Milli eğitim camiasına destek olduklarını belirterek, "Matematik Müzesinin matematik dersinde ve sınavlarında zorlanan ya da matematik bilgisini daha da artırmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz için çok faydalı olacağına inanıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Aktepe Fatsa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title