Haberler

Fatsa'da Genişletilmiş Turizm Toplantısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ’Genişletilmiş İlçe Turizm Toplantısı’ düzenlendi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 'Genişletilmiş İlçe Turizm Toplantısı' düzenlendi.

Fatsa Halk Kütüphanesi'nde yapılan toplantıya Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Garnizon Komutanı Salih Gödek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten, Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Mal Müdürü Ömer Sezgün, Tapu Müdürü Erdoğan Atik, Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, Nüfus Müdürü Murat Süsün, daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Doğa güzellikleri, tarihi ve turistik yapısı ile zengin turizm potansiyeline sahip olan Fatsa turizminin durumu, sorunları, geleceği ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, "Kısa ve uzun vadede Fatsa turizmin sorunları için neler yapabiliriz bunları iyi bilmek ve öğrenmek gerekiyor. Turizmin geleceği için iyi plan yapmak gerekiyor. Plan yapmak içinde Fatsa'nın geleceğinde turizm nedir onu bilmeliyiz. Doğal varlıklarız nelerdir, nasıl kazandırılır bunu iyi bilmek gerekiyor. Bu varlıklarımızı burada ki toplantıda iyi belirlemek gerekiyor. İlçemizde turizm alanında bir danışma bürosu yok. Turizm olarak sahipsiziz. Kurumsal bir yapımız olmadığı için de temellerin atılması için harekete geçtik" dedi.

İkinci Konuşmayı ise Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık gerçekleştirdi. Balık, "Turistlerin ilgisini çekmek için özellikle bölgemizde çok cazip edecek bir durum yok. İlgi çekmek için çalışmalar yapıp alt yapımızı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Cıngırt Kayası Mağarası ile ilgili önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bölgemizin turizm açısından geliştirmesi için önemli bir değer. Öncelikli olarak Cıngırt Kayası Mağarasını turizme kazandırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı Fatih Erişmiş ise, "Turizm alanında Fatsa Belediyesi olarak önemli yenilikler yapılıyor. Özellikle Cıngırt Kayası Mağarası ile ilgili önemli derecede çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda turizm kazandırmak için çalışmalarımız gerçekleşecek. Bolaman havzasında da güzel bir proje gerçekleştirerek burada yapılan yürüyüş alanları insanlara cazip hale gelecek şekilde yapılıyor. Turizm bu anlamda birçok yönde ilerleyecektir. Son zamanlarda bakıldığı zaman ilçemiz iç turizmle alakalı atağa geçtiğini herkes biliyor. Ayrıca kaplıca ile ilgili ilçemiz sınırındaki iyi bir proje hazırlanıyor. Bölge olarak ilçemize yakın ilçelerin yayları da çok güzel ve turizm elverişli alanlardır" şeklinde konuştu.

Turizm ile ilgili önemli adımlar attıklarını belirten AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, "Bölgemizde turizmi gerçekleştirme adına önemli derecede adımlar attık. Bu anlamda birçok projeyi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki turizm ile ilgili bilgiler veren Fatsalı turizmci Güven Özel, "Turizmle ilgili gelişmeler bölgemizde sevindiricidir. İlk defa yıllardır böyle bir turizm toplantısı yapılıyor" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Etem Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title