Haberler

Fatsa'da Çiftçiler "Buzağı Ölümleri" Konusunda Bilgilendiriliyor

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçede "Buzağı ölümlerinin nedenleri ve önlenmesi" konulu toplantılar yaparak çiftçileri alınması gereken önemler konusunda bilgilendiriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erkan Ayaz, hayvancılıkta ekonomik kayıpların en önemli nedenlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesinin hayvancılığın temelini oluşturduğunu söyledi. Buzağılar ile ilgili sürdürülebilir hayvan sağlığının sağlanması ve farkındalıkların artırılması için müdürlük olarak toplantılar düzenlediklerini belirten Ayaz, "Doğum sonrası bakımın iyi yapılamaması, geleneksel yetiştirme yöntemlerinden vazgeçememe ve uygun beslenememe nedeniyle doğan 100 buzağıdan 15'i hastalıkla mücadele edemeyip ölüyor. Fatsa Tarım Müdürlüğü olarak bu konuda hizmet içi kurslarla, eğitim programları ile yetiştiricilerimizi eğitmemiz gerekli ve Biz bu konuda müdürlük olarak çalışmalarımıza hız verdik" dedi.

Müdür Erkan Ayaz'ın konuşmasının ardından müdürlüğe bağlı Veteriner hekim Ebru Biçim tarafından buzağı ölümlerinin önlenmesi adına yetiştiricilere neler yapılması gerektiği anlatıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title