Haberler

Fatma Şahin Obezite İçin Yürüdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Obezite ile Mücadele" kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Obezite ile Mücadele" kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Gaziantep Festival Parkta başlayan etkinlikte yürüyüş öncesi vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'obeziteye dur de' yazılı tişört dağıtıldı. Davullu zurnalı başlayan etkinliğe katılan vatandaşlar halay çekti.

Daha sonra Festival Parkta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in önderliğinde başlayan yürüyüş Masal Parkta son buldu. Burada bir açıklama yapan Şahin bütün dünya ülkelerinin obezite ile mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Dünyanın bir tarafında günlük 1 dolar ile yaşamaya çalışan insanlar bulunurken diğer tarafta ise aşırı beslenmeden dolayı obezite hastası olan insanlar var" dedi.

Şahin konuşmasına devamında "Obezite yalnızca estetik açısından bakmamalıyız. Obeziteye sağlık açısından baktığımız zaman, çalışma hayatındaki masa başı işten dolayı, sağlık değerlerinin istenilen düzeyin altında olduğunu görüyoruz. Bu yüzden biz Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaş memnuniyetini artırmak için, 5 bakanlığımız ile birlikte, 2 üniversitemizin desteği ile kampanyamızı başlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kampanyaya destek için; bir taraftan yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz bir taraftan şehir merkezinden Gaziantep Üniversitesine kadar olan yol üzerinde bisiklet yolu yapıyoruz. Sağlıklı besleneceğiz ama aktiviteyi de hayatımızın bir parçası yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan yürüyüş ve protokol konuşmalarından ardından 'Obezite ile Mücadele Eylem Planı'nda yer alan kuruluşlar arasında protokol imzalandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title