Haberler

Fatma Şahin Gaziantep'i Ziyaret Etti

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ilk olarak Gaziantep Valiliğini ziyaret ederek, burada beraberinde Vali Erdal Ata, Milletvekilleri ve bürokratlar ile İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2014 yılı sunumlarını izledi.

Daha sonra Gaziantep'te faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarının temsilcileri ile iftar programında bir araya geldi.

İftar Programına Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekillerinden Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, kurum müdürleri ve medya temsilcileri katıldı.

İftar programına katılan tüm konukların masalarını ziyaret ederek, konuklarla sohbet eden Vali Erdal Ata ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tüm katılımcılarla yakından ilgilendiler.

İftar programında bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Gaziantep gibi büyük bir ilde bu denli geniş katılımlı bir iftar programı düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, memuriyet hizmeti boyunca görev yaptığı hiçbir ilde bu şekilde bir birlikteliği görmediğini, Gaziantep'in ulaştığı kalkınma ve refah seviyesinin izahında bu durumun en önemli etken olduğunu, bu birlik ve beraberlik ruhunun Gaziantep'in tüm sorunlarının çözülmesinde aşamayacağı engelin bulunmadığını ifade etti.

İftar programında katılımcılara hitap eden Bakan Şahin; eğitimde kampanya başlattıklarını, Cehaletle savaşacaklarını ifade ederek "Parlamentoda her şeyi insani şekilde yapıyoruz. Bakanlığımız 2 yılda, 4 önemli ana kanun çıkardı, 4'ünü de parlamentodaki diğer partilerin onayıyla yaptı. Bu da aslında bir ve beraber olunca ne kadar yol alabildiğimizi ve nasıl ortak alanlar oluşturabildiğimizi de gösteren bir durum. Şehrimizle alakalı olarak ta şehrimiz göç alıyor. Aslında göç büyük bir nimet. Ben 81 ili dolaşan bir kardeşinizim. Göçün gelmediği illerde, gençler gidiyor. Toplum yaşlanıyor, küçülüyor. O yüzden biz göçü berekete dönüştürmek için daha fazla eğitim, daha fazla sağlık, daha fazla istihdam sağlama gayreti içerisindeyiz. Eğitim de yaptığımız kampanya herhalde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin iddiayla söylüyorum en büyük kampanyasıdır. 61 hayırseverimiz, bizde varız dediler. Biz, bütün milletvekili arkadaşlarımızla geçen yıl 200 milyon lira eğitime destek sağladık" dedi.

Program, konuşmaların ardından sona erdi.

Bakan Şahin programının ikinci gününde, Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi hizmet binası ve imalat atölyesini, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile beraber ziyaret etti.

Burada Dernek Başkanı Hulusi Kalender tarafından karşılanan Bakan Şahin, derneği gezerek, engelsiz atölyelerde çalışan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Bakan Fatma Şahin daha sonra Ankara'ya gitmek üzere havaalanına hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title