Haberler

Fatma Coşar Karacan Biyografisi

Fatma Coşar Karacan
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi20.1.1970

Fatma Coşar Karacan Kimdir ?

Karacan Ankara-Sincanlı olup 20 Ocak 1970'te Sincan Yenipeçenek Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Hacıkız'dır.Avukat, Kamu Yönetimi Uzmanı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi.Sincan-Yenikent Belediyesi'nin Avukatlığı ve Hukuk Müşavirliği görevinde bulundu. Kültür Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'nde Avukat olarak görev yaptı.

1997 yılında bu görevinden ayrılarak Sincan'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Sırasıyla Refah Partisi, Fazilet Partisi Sincan Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, 2001 yılında Ak Parti Sincan Kadın Kolları Kurucu Üyeliği, Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı ve Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. 2004 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde Ak Parti Sincan Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

Bu görevi sırasında Belediye Encümen Üyeliği ve Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.2008-2013 yılları arasında Ak Parti Sincan İlçe Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı yaptı.2001 yılından bu tarafa tüm seçimlerde Ak Parti'yi temsilen avukat, hukuk ve seçim işleri sorumlusu olarak görev yaptı.

Seçim ve sandık başı işlemleri konusunda teşkilat içi konferans ve seminerler verdi.2014 yılı Ekim ayında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği'ne serbest avukat kontenjanından aday oldu. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görevler üstlenmiştir.

Evli ve 3 çocuk annesi olan Av. Fatma Coşar Karacan orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

title