Haberler

Fatih Terim: "Şu An İçin Kadroya Başka Oyuncu Çağrılmayacak"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda 24 Mart Cumartesi Günü Yunanistan ile Deplasmanda Oynayacakları Karşılaşmada Kaleci Volkan Demirel'e İlk 11'de Görev Vereceğini Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda 24 Mart Cumartesi günü Yunanistan ile deplasmanda oynayacakları karşılaşmada kaleci Volkan Demirel'e ilk 11'de görev vereceğini söyledi.

A Milli Takım'ın kamp yaptığı Polat Renaissance Oteli'nde, antrenörleri ve milli takım doktoru Cengiz Dinç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Yunanistan ve Norveç ile oynayacakları maçların gruptaki sıralama ve bundan sonra oynayacakları maçlar açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Hedeflenen yüksek puan neyse, talip olduğumuz budur. Ama şartlar bizi nereye götürür bilemeyiz. Hazırlıklarımız değişik olabilir, ancak özde, bir maçta kazanılacak 3 puan varsa, hedefimiz önce onu almaktır. Ondan sonraki sonuçlar da futbolun içinde olan sonuçlardır. Buna da hazırız. İki maçı da kaybetmek istemiyoruz. Futbolun her türlü sonucuna hazırlıklı olmalıyız. Her maçı kazanma adına, 3 puan alma adına söylemlerimizde değişiklik olmaz" diye konuştu.

24 Mart Cumartesi günü Yunanistan ile deplasmanda oynayacakları maçta kalede Volkan Demirel'e görev vereceğini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Yunanistan karşısında Cumartesi günü bir sakatlık veya herhangi bir terslik olmadığı sürece kalede Volkan oynayacak. Psikolojik olarak kendisini hazırlayacağız. Cumartesi günü için ilk 11'de yeri garanti olan ilk isim Volkan" şeklinde konuştu. Fatih Terim, Volkan'ın hata yapabileceğini ve hata yapmaktan korkmaması gerektiğini de söyledi.

Fatih Terim, Milli Takım için kadroda yer vermeyi düşündükleri birçok ismin sakatlıklar nedeniyle aralarında olmadığını da söyleyerek, "Bugün burada olması gereken birçok arkadaşımız, sakatlıklar nedeniyle aramızda değil. Biz formsuzluktan ve istikrardan vazgeçtik, ama birçok oyuncumuz sakatlık nedeniyle aramızda yok. Esas sıkıntımız, sakat oyuncularımız. Yine de biz, hiçbir zaman oynayacağımız maçlar için sakatlık bahanesini dile getirmedik. Sorunlarımızı bahane olarak kullanmayız. Sakatlarımızın tabii ki eksikliklerini hissedeceğiz, ama ortaya yeni cevherler çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sakatlıklarla ilgili olarak en son sürpriz Arda oldu. İnşallah bir an önce aramıza dönecektir" ifadelerini kullandı.

"YUNANİSTAN MAÇI BİR MİLLİ MAÇTIR, MİLLİ DAVA DEĞİLDİR"

Yunanistan maçının sadece bir milli maç olarak düşünülmesi gerektiğini kaydeden Fatih Terim, oyuncuların üzerinden gerilimi almaya çalıştıklarını belirterek, "Biz, oyuncularımızla bu maçı milli dava olmaktan çıkarmaya çalışıyoruz. Milli dava anlayışından çıkarırsak oyuncularımızın üzerindeki baskıyı azaltırız. Bu milli dava değil, milli maçtır. Biz bu gerilimi üzerlerinden almaya çalışıyoruz. Basının da olumlu yaklaşımı, işlerimizi çok kolaylaştıracaktır. Ayırca Yunanistan da bildiğiniz Yunanistan değil. Oyun şeklini değiştirdi. İyi bir Yunanistan ile karşılaşacağız" dedi.

Fatih Terim, kadroya 26 kişiyi çağırmasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Herkesi, birbirinin yerine düşündük, alternatif olmasını istedik. Ayrıca 4 tane de sarı kart sınırında futbolcumuz var. Bu da kadroya 26 kişi çağrılmasının nedenidir. Şuan için kadroya başka oyuncu çağrılmayacak" diye konuştu.

Psikolojik dengeyi sağlamak adına toplantılar yaptıklarını ve çalışmalarının taktiksel ve psikolojik ağırlıkta olduğunu belirten Fatih Terim, "Diğer oyuncularımızın da aramıza katılmasıyla özellikle, bugünkü antrenmandan sonra onlara olan güvenimiz daha da arttı. İstekleri, neşeleri bize güven verdi" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, bir soru üzerine, eksik olmadıklarını ve sadece sakat oyuncularının bulunduğunu kaydederek, "Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Herkesin sıkıntıları olabilir, ama yaşam devam ediyor. Bizim kafamızda hiç net olmayan bir şey yok. 'Volkan oynayacak' dedim. Allah korusun bir şey olursa onun yerine de Hakan veya Orkun var" ifadelerini kullandı.

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda oynadıkları Moldova ve Macaristan maçları dışında kadro açısından bir türlü istikrarı sağlayamadıklarını söyleyen Fatih Terim, rakipleri Yunanistan ve Norveç'in farklı takımlar olduğunu ve farklı oynadıklarını vurgulayarak, "Oyun ve oyuncu yapıları da değişik. 4 günde 2 maç oynayacağımızı düşünürsek, 2 maç için değişik 11'lerle sahaya çıkabiliriz" dedi.

Fatih Terim, kadroya çağrılan yeni oyunculara gerektiği zaman yer verebileceğini, onları yakından tanımanın da kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Bir basın mensubunun, Yıldıray ve Halil'in sakatlığı ile ilgili sorusu üzerine Fatih Terim, "Yıldıray ile Halil'in de aramızda olmasını isterdik, ama yapacak bir şey yok. 'Ben hazır değilim. Oynamak istiyorum, ama bu durumda faydalı olamam diyorlarsa' bu, benim için önemlidir" cevabını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title