Haberler

Fatih Terim: Sonuçtan ve Oyundan Memnunum

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu'ndaki 2. Maçında Macaristan'ı Deplasmanda 1-0 Yenerek, Puanını 6'ya Yükseltti.

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu`ndaki 2. maçında Macaristan`ı deplasmanda 1-0 yenerek, puanını 6`ya yükseltti.

Karşılaşmanın ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ¨Tabi ki 3 puandan ve oyundan memnunum. İyi oynayıp kaybedene sonunda amorti vermiyorlar. Zaman zamanda çok iyi oynadılar. Ancak ben birşeyi inatla değiştirmeye çalışıyorum. Hem de bunu Macaristan deplasmanında yapmaya çalışıyorum. Bir takım tabuları yıkmaya çalışıyorum. Koşmaz denilen hücum oyuncuları gibi gözüken orta saha oyuncuları, orta saha oynamaz denilenlerin orta saha oynaması gibi. Ama yetenekli oyuncuların bir arada oynamasını istediğim için böyle yapıyorum¨ dedi.

İkinci ayrıda Hüseyin`i oyuna alma sebebini de açıklayan Terim, ¨Hüseyin orta saha oyuncusu. Ancak Gökdeniz`in yorulduğunu hissettim. Çünkü o ana kadar müthişti. Gitti geldi, görevini de yaptı. Çalıştığımız gibi pozisyonunu da buldu. Rakibimiz tek silahları olan yan toplar ve hava topları ile geldiğinden, Hüseyin de orta sahanın önünde onu kesme amaçlı oyuncularımızdan bir tanesi. Bir ikincisi pas oranımızın daha yüksek seviyeye çıkması için oyuna aldım. Ben oyundan genel olarak memnunum. Çünkü ben bir gün önce size ne yapmamız gerektiğini ifade ettiysem, aynısını yapmaya çalıştılar. Muhakkak ki bir takım eksiklikleri oldu. Ancak direkten dönen top hariç nerdeyse pozisyon vermediler. Bu da bizim açımızdan önemli. Bu arada Sabri ile Tuncay`la, Gökdeniz`le bulabileceğimiz gollerde vardı. Ancak arkadaşlar şunu görüyorum ben. Üzerlerinde o kadar çok baskı var ki. Biz bunu hissediyoruz. Zaman zaman da konuşuyoruz. O baskıda kazanma veya kazandığı anda kaybetme duygusu ağır basıyor zaman zaman. Ama şu önemli. Buraları 3 puanla geçtiğimiz sürece güven gelerek, işler daha değişecektir¨ diye konuştu.

¨Takımda 5 tane 6 tane hücumcu var. Ayrıca Hamit`i de, İbrahim`i de hiçbir zaman defansçı olarak görmedim. O yüzden Hüseyin`i oyuna alarak defans yapma gibi bir düşüncem olmadı. Topun bizde kalmasını sağlamaktı amaç. Çünkü her pas yaptığımız da gol pozisyonu bulabilirdik.¨ ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin kötü bir sonuç olsaydı 5-6 tane hücum oyuncusuyla oynadığınız için eleştirilebilirdiniz ifadesine ise Terim, ¨İşte onu söylemeye çalışıyorum. Tabuları yıkmaya çalışıyorum. Onlarda defans yapmalı diyorum. Topu kaybettiği yerde, o çizdiğim çizginin arkasında her zaman 10 kişi oldu. Bir dakika bundan sapmadılar. Gökdeniz de, Tuncay da, Sabri de, Arda da, çoğu zaman da Hakan. Dolayısıyla bizim en eksik yönlerimizden bir tanesi. Bunu yaptıktan sonra yarın biz 3 santraforla da oynarız, bizim için farketmez. Ama herkes koşacak. Dayanıklılık ve ağır kapasitede mücadelesi yüksek oyuncular çok önemli¨ açıklamasını yaptı.

Savunma oyuncuları Servet ve Gökhan Zan`ın performansını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, ¨Sizin kadar objektif görebilmem için benimde arkadaşlarımla konuşmam lazım. Ama benim kenardan gördüğüm kadarıyla ikisi muhteşem bir uyum içerisindeydi¨ ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin ileride yetenekli ve teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu bir takım kurmak olduğu belirten Terim, ¨Tuncay daha da fazla koşacak. Onda o kapasite var. Biz de yakın bir gelecekte, hem o kadar yetenekli ve o kadarda koşan oyunculardan kurulu bir takım olacağız. Bu koşmaz, bu pas atar, bu 10 numaradır tarzında davranışlar takımımızdan kalkacaktır. Herkes koşacak. Bunun içinde dayanıklı bir orta saha yapmak istedim. Bu orta sahada, rakibe hiçbir varyasyon imkanı vermedi. Pozisyon verebilir, o da frikikten. Tabi rakibi hava topuna zorladık. Ama bunu da ikinci yarı Hüseyin, Gökhan`la ve Servet`le toparladılar. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Bugün İbrahim`in performansı da mükemmeldi. Hamit kaşının açılmasına rağmen tam bir back gibi oynadı¨ dedi.

Macaristan`ın her zaman zorlu bir ekip olduğuna dikkat çeken Terim, ¨Macaristan`ı çok izledik. Özellikle, İngiltere ile oynadıkları maçtan bu yana gayet iyi mücadele ediyorlar. Norveç maçında büyük talihsizlik olduğunu söylemiştim. Macaristan takımı her zaman ciddi bir ekip. Ama bugün sahada kazanmayı daha çok isteyen bir Türk Milli takımı vardı. Daha organize ve daha taktik oynayan bir takım vardı¨ ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu Hamit Altıntop da 3 puanı hakkettiklerini belirterek, ¨Rakibimizin sadece bir şutu vardı. Biz ise 2-3 bulabilirdik. Sonuçtan memnunuz. Artık Moldova maçına bakacağız. Bu maçtan da 3 puanı alıp inşallah yolumuza devam edeceğiz. Maçta bir sakatlığım oldu ama böyle sonuçlar aldıktan sonra bu sakatlıklar önemli değil. Macaristan`ın iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Bundesliga da oynayan 1-2 oyuncuları var. Onlar da umarım bundan sonra istedikleri sonuçları alırlar¨ diye konuştu.

Milli takımın başarılı file bekçisi Rüştü ise, ¨Bizim için önemli olan iki maçta 6 puan almaktı. Yani bugünkü maçın önemi çok büyüktü. Dolayısıyla sahaya 3 puan için çıkmıştık. İlk golü attıktan sonra ikinci golü bulamadığımız zaman içerisinde biraz strese girdik. Ofansif anlamda belki istediklerimizi yapamadık ama defansif anlamda gerçekten takım olarak iyi bir örnek sergiledik¨ şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title