Haberler

Fatih Terim- Rasim Ozan Kütahyalı Davası Yargıtay'dan Döndü

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in şikayeti ile ünlü gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin dava dosyası Yargıtay'dan geri döndü.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in şikayeti ile ünlü gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin dava dosyası Yargıtay'dan geri döndü. Yerel mahkemenin verdiği kararı bozan Yargıtay 12. Ceza Dairesi Kütahyalı'nın sözlerinin ve yorumlarının ifade özgürlüğü kapsamında görülmesi gerektiğini, Ünal Aysal'a verilen cezasın ise para cezasına çevrilmesi gerektiğini hükmetti. Fatih Terim'in Galatasaray Spor Kulübü'nden gönderilmesinin ardından gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Terim'in eski Başkan Ünal Aysal'a gönderdiği SMS'leri yayınlaması dosyası Yargıtay'dan geri döndü. Yargılama sonucunda eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın 10 ay, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın ise 2 yıl hapse çarptırılmasının ardından Kütahyalı'nın avukatı Esennur Ezgi kararı itiraz ederek dosyayı Yargıtay'a taşımıştı. İtirazı değerlendiren Yargıtay 12. Ceza Dairesi Rasim Ozan Kütahyalı ve Ünal Aysal lehine yerel mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkemenin Kütahyalı'ya ve Aysal'a verdiği cezanın ölçüsüz olduğuna hükmeden Yargıtay yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi. Fatih Terim'in dava konusu olayda Galatasaray Teknik Direktörlüğünden ayrılarak Milli Takımın başına geçtiği hatırlatılan Yargıtay bozma ilamında, o dönem Galatasaray Başkanı olan Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında zıt açıklamalar yapıldığı ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın kimin doğru söyleyip söylemediği hususunda kamuoyunu aydınlatma kapsamında mesaj içeriklerini haberleştirdiği aktarıldı. Kütahyalı'nın sözlerinin ve yorumlarının ifade özgürlüğü kapsamında görülmesi gerektiği aktarılan kararda özel hayatın gizliliğini ihlal edilmediği ifade edildi. Yargıtay kararında Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'ın da cezasının adli para cezasına çevrilmesi gerektiği kaydedildi. Kararı değerlendiren Kütahyalı'nın Avukatı Esennur Ezgi "Hukukun ve ifade özgürlüğü prensibimizdir zaferidir bu karar" diye konuştu.

KÜTAHYALI 2 YIL AYSAL 10 AY HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ Fatih Terim'in Galatasaray Spor Kulübü'nden gönderilmesinin ardından gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Terim'in eski Başkan Ünal Aysal'a gönderdiği SMS'leri yayınlamıştı. Özel mesajlarının yayınlanmasının ardından Terim'in şikayeti üzerine, açılan davada Rasim Ozan Kütahyalı, "kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıl hapis, Ünal Aysal'ı ise, "kendisi ile yapılan haberleşmenin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmek" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

(Yusuf Melikoğlu /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rasim Ozan Kütahyalı Fatih Terim Ünal Aysal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title