Haberler

Fatih Terim, Galatasaray Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Olursa 75 Milyon TL Prim Alacak

Güncelleme:

Süper Ligde sözleşmesi Türk Lirasına dönen ilk hoca Fatih Terim, takımın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması halinde 75 milyon TL'lik prim kazanacak.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim'in sözleşmesini çok önce uzatmak istiyordu ancak UEFA ile yapılan görüşmeler, lig yarışı, transfer derken bir türlü bir araya gelememişlerdi. Tüm taraftarlar müjdeli haberi beklerken milli arayı fırsat bilen Cengiz kendisinden beklenen adımı attı.

Başkan Mustafa Cengiz, "Hocam, Galatasaray'ın büyük bir değerisin ve seninle devam etmek istiyoruz. Şu sözleşme işini de halledelim; hepimizin kafası rahat olsun" dedi.

"SÖZLEŞMEYİ HAZIRLAYIN, BANA İMZA ATMAK KALSIN"

Zaten sarı-kırmızılı takımın ayrılmaz bir parçası haline gelen Fatih Terim teklifi düşünmeden kabul etti. Üstüne de "Siz sözleşmeyi hazırlayın; bana sadece imza atmak kalsın" demeyi de ihmal etmedi. Para konuşmayan ve boş mukaveleye imza atarak farkını ortaya koyan Terim, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türk Lirasının kıymetini koruma kapsamında getirdiği kanun uyarınca alacağı ücretin TL olarak belirlenmesini de kabul etti.

TL'YE DÖNEN İLK HOCA OLDU

Böylece üç büyük takım içinde TL'ye dönen ilk hoca oldu. Hem döviz seferberliğine destek verdi hem de Türk Lirası'na dönmekte nazlanan oyuncularına büyük bir örnek oluşturdu. Bu yanıyla da bir kez daha tüm taraftarların takdirini kazandı.

Fatih Terim'in sözleşmesine rakam yazılmadı ama bazı konular hakkında görüş birliğine varıldı.

İşte tecrübeli hocanın sözleşmesine yazılacak bazı maddeler:

  • Yılda 20 milyon TL kazanacak. Kendisine yıllık TEFE, TÜFE üzerinden zam yapılacak.
  • Sözleşmesinde 3.5 milyon TL'lik lig şampiyonluğu primi bulunacak. Türkiye Kupası şampiyonluğu primi almayacak.

15 MİLYON TL BONUS

Anlaşmada dikkat çeken iki madde ise 75 milyon TL'lik Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu primi ile 15 milyon TL'lik UEFA Avrupa Ligi primi... Ayrıca katılma, tur atlama primleri de yine TL üzerinden.

SÖZLEŞME SÜRESİ NE KADAR?

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, teknik direktör Fatih Terim ile 2+3 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Açıklamada, "Kulübümüze ve Türk futboluna tarihi başarılar kazandırmış olan kıymetli teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ile 2018-2019 sezonunu takip eden iki sezon ve 3 yıl uzatma opsiyonlu olmak üzere yeni bir sözleşme imzalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Terim'in sözleşmesi 2 yıl Cengiz dönemini kapsıyor. Cengiz yeniden seçilirse 3 yıl opsiyon da otomatikman devreye girecek.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Fatih Terim Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (77)

black eagle:

Galatasaray daha ostrendsundsu eleyemiyor, portoya yeniliyor Çok komiksiniz güldürmeyin kendinize gassaraylılar. Bu paragöz parator zaten geseden parayı götürüyor. TFF dende söğüçledi. Conconspor şampiyonlar ligini cüneyt çakırla kazandığı gibi süper lige benzetti galiba. şampiyonlar ligini illegal kazandığı uefayla karıştırdı. Beşiktaş olsa bu gruptan yine namağlup ama bu sefer 18 puan rekoruyla çıkardı. Cinconspor 3. olursa şükretsin. önce ossuruksundsu ele sonra konuş gese.

4
4
yanıtYanıtla
GALA:

Bunu yazan taraftarın takımına bakın hele. Geçen sezon Ostersunds''la aynı ligde Ostersunds''la aynı puanı alan Malmö''ye 2 hafta önce yenilmediniz mi? Her takımın kötü olduğu zamanlar vardır Ostersunds''a yenildiğimiz zaman takım oturmamıştı başında Fatih Terim yoktu. Biz o zamanın Arsenal''ini yenip uefa kupasını aldığımız zaman, şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş Real Madrid''i eleyip süper kupayı aldığımız zaman, sizin daha 2 sezon önce taktığınız 3. yıldızı taktığımız zaman sen daha vitamindi

yanıt0
yanıt1
GALA:

Ayrıca yüzyılda 1 kez 1 takıma verilen yüzyılın kupası platin cup bizde. Hadi şimdi yallah.

yanıt0
yanıt1
GALA:

Bunu söyleyen takımın taraftarına bak hele. Geçen sene Ostersunds''un olduğu ligde Ostersunds''la aynı puanı alan Malmö''ye 2 hafta önce yenilmediniz mi. Her takımın kötü olduğu dönem vardır. Galatasaray''ında geçen sezon kadrosu oturmamış teknik direktörü Tudor idi. GALATASARAY 2000''de o zamanın Arsenal''ini yenip uefa kupasını aldığı zaman, şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş Real Madrid''i eleyip süper kupayı aldığı zaman, 2 sezon önce taktığınız 3. yıldızı 20001''de taktığımız zaman sen daha vi

yanıt1
yanıt1
GALA:

Ayrıca yüzyılda bir verilen yüzyılın takımı kupası Platin Cup''da bizde. Hadi şimdi yallah.

yanıt0
yanıt1
GALA:

Ayrıca yüzyılda bir verilen yüzyılın takımı kupası Milenyum Kupası da bizde. Hadi şimdi Yallah.

yanıt1
yanıt0
Yeniçeri:

Senin taraftarı olduğun takım Galatasaray’ın yakaladığı başarıyı yakalasın ondan sonra buraya bu yorumu yaz ezik

yanıt1
yanıt0
babanız beşiktaş:

Şampiyonlar ligi ha. Bakıyorumda cinconspor çabuk havaya girdi. Geçen yıl elendiğiniz takımın adı neydi conconlar ossuruksundsmuydu neydi siz bilirsiniz adını

4
4
yanıtYanıtla
Gercek:

Aciyorum sana....cok düşündünmü?

yanıt1
yanıt2
Anamız Beşiktaş:

Len tineri fazla kaçırmışsın anlaşılan len oğlum daha geçen isveçin mahalle takımına yenildiniz ismi neydi malmo muydu ezik ilk önce bir şampiyonlar liginde çeyrek finali görün sonra burada bu yorumu yaz

yanıt1
yanıt0
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title