Haberler

Fatih Terim'den Ayhan Açıklaması

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde Malta ile Yapacakları Maçta Sürprize ve Sıkıntıya Yer Vermeyecek Bir Şekilde Mücadele Edeceklerini Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Malta ile yapacakları maçta sürprize ve sıkıntıya yer vermeyecek bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Fatih Terim, Riva'daki Milli Takımlar Turkcell Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında, grup elemelerinde 6 tane maçlarının kaldığını belirterek, “Artık bundan sonra bir devre daha yok. Bu son devre kaybın hiç olmaması veya minimize edilmesi gereken bir dönem. Burada tek bay kulanmış takım biziz. Bundan sonra bütün rakipler bay kullanacak. 6'da bir avantaja sahibiz” dedi.

Malta maçında sürprize yer vermeyeceklerini anlatan Fatih Terim, şöyle devam etti:

"Malta'ya bir önlem diye bir şey söz konusu değil, ama bizim özel rakibi açma girişimlerimizi geniş tutmamız lazım. Futbolun sadece bir yönünü değil birkaç yönününü sahada denemek zorundayız. Sürprize ve sıkıntıya yer vermeyecek şekilde mücadele etmeliyiz. Herhalde Bosna maçında, 'Onları yenerek rahatlayıp garantiye yakın olsun' dedik ve orada bir sürprize denk geldik. Artık böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyoruz. Oyuncularımın bu bilinç içinde olduğuna eminim. Oyun içinde değişik varyasyonlar deneyeceğiz. Türkiye her zaman favoridir, ancak bu sahada oynayarak olacaktır. İnşallah bizim ilk devredeki oynayan takımımız oynamaya devam edecektir. Sürprize uğrayacağımızı düşünmüyoruz."

Fatih Terim, bir sonraki rakip Macaristan'ın da teknik direktör ve takım değişikliğiyle iyi durumda olduğunu belirterek, “Bosna Hersek'i yenip, iddialı duruma geçme planları yapıyorlar. İtalya'yı yenerek güven kazandılar” dedi.

Terim, tüm oyuncular kampa geldikten sonra, Romanya ile yaptıkları hazırlık maçını değerlendireceklerini belirterek, "O maçın analizini yaptık, ikinci yarıda iyi değildik, ama Romanya maçının ilk 35-40 dakikasından bahseden yok. Belki milli takım en iyi başlangıcını yapmış" diye konuştu.

"TEKNİK ADAMLAR DAİMA HATALARI AFFEDEN TARAFTIR"

Fatih Terim, milli takım aday kadrosu açıklandığı gün bir röportajı yayınlanan Galatasaraylı Ayhan Akman ile ilgili bir soru üzerine, “Teknik adamlar daima hataları affeden taraftır” dedi.

Ayhan'ın açıklamaları üzerinde fazla durmadığını kaydeden Terim, “Ayhan'ın açıklamalarını milli takımda çok fazla oynama isteğine veriyorum. Ayrıca çok da üzerinde durmuyoruz, herkes hata yapıyor. Güzel olan şey de teknik heyetin ne kadar adil ve ne kadar adaletli olduğudur. Kadroyu açıkladığımız zaman bu röportajdan haberimiz yoktu. Olsaydı da fark etmezdi. Yaşları kaç olursa olsun futbolcular herhalde hep genç, hep çocuk oluyor. Onları da affetmek biz büyüklere düşüyor” şeklinde konuştu.

Fatih Terim, kadroya aldığı Serkan Özkan ve Hakan Balta ile ilgili de şunları söyledi:

"Serdar Özkan, Riva'daki bu tesislere hiç yabancı değil. Milli takımın en ufağından başlamış, son geldiği nokta Ümit Milli Takım'dır. Sezon başından beri de iyi oynuyor. İyi oynayan bir oyuncuyu, yaşı ne olursa olsun alıyoruz. Serdar da bizim uzun yıllar kazanacağımız yetenekte bir oyuncu. O yüzden kadroya aldık. Hakan Balta ise uzun zaman önce A2 milli takımına çağırmıştım, ondan sonra çağırmadım. O fizikte ve teknikte oyuncuyu kazanmak istiyoruz, ama önemli görev kendisine düşüyor."

"MİLLİ TAKIM TARAFTARININ OLUŞMASINA İHTİYACIMIZ VAR"

Fatih Terim, milli takımın cezasının bitmesini ardından Macaristan maçıyla birlikte yaklaşık 2 yıl sonra Türkiye'de oynayacak olmalarının, kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Terim, artık dışarda oynamaya çok alıştıklarını vurgulayarak, "Kendi sahasında resmi maç oynamamanın dezavantajını hiç dile getirmedik. Ben valiz yaparken, yine normal 2 maç dışardaymış gibi yapmışım, alışkanlık olmuş. Tabii seyircimizin önünde olmak, kendi ülkende olmak bir avantaj. Seyircimiz inanıyorum ki bizle beraber olacaktır. Onlara ihtiyacımız var. Milli takım taraftarının oluşmasına ihtiyacımız var. Uzun süre sonra seyircimizin önünde oynayacağımız için heyecanlıyız. İnşallah bu iki maçı 6 puan ile kapatırız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title