Haberler

Fatih Tekke: Zenit'te Türk Oyuncu Olsa Rahat Ederim

Trabzonspor'dan sezon başında Rusya' nın Zenit Petersburg takımına transfer olan Fatih Tekke, Trabzonspor' daki takım arkadaşlarından birinin Zenit' te olmasının kendisini rahatlatatacağını ve performansını artıracağını söyledi. Zenit' in Hüseyin Çimşir'i sezon sonunda transfer etmeyi çok istediği ve Fatih'in de bu konuda aracı olduğu ifade edildi.

Petersburg' da konuşacak birine ihtiyacı olduğunu ifade eden Fatih Tekke, "Buradaki takım arkadaşlarımdan biri Zenit' te olsa mükemmel olurdu. Çünkü orada konuşacak birine ihtiyacım var. Hayatımın büyük bir bölümü kulüpte geçiyor. Oyuncular var ama yabancı dil bilmediğim için onlarla konuşamıyorum ya da çat pat anlaşabiliyorum. Trabzon' u ve arkadaşlarımı çok özlediğimi söyleyebilirim. Bir Türk oyuncu olsa harika olurdu. İnsanın derdini, sıkıntısını paylaşacağı birine ihtiyacı var" dedi. Fatih' in Trabzonspor' dan bir Türk oyuncu isterken vurguladığı ismin ise Hüseyin Çimşir olduğu iddia edildi. Trabzonspor' da da çok yakın iki arkadaş olan ve adeta yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ikilinin, yeniden Petersburg' ta buluşması için Fatih' in Zenit kulubü yöneticilerine baskı yaptığı ifade edildi. Zenit, Trabzonspor' a Hüseyin için başvurmuş, ancak olumsuz yanıt almıştı. Rus kulübünün sezon sonunda yeniden Trabzonspor' un kapısını çalması ve Hüseyin için en az 3.5 milyon Euro teklif etmesi bekleniyor.

Fatih Tekke, Trabzon'da yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Rusya' ya gidişinin özellikle futbola bakış açısını da değiştirdiğini vurgulayarak, "Türkiye' deki çalışmaların yetersiz olduğunu gördüm. Burada bazı şeyleri elde etmek bazı yerlere ulaşmak gerçekten zor. Türkiye' de değer olarak kalmanız sadecve sonucu etkilyemenizle orantılı bir şey. Yarın değerinizi yitirip yitirmeyeceğiniz belli değil. Birçok arkadaşımız bu yüzden hakettikleri yerlere gelemeden kaybolup gittiler. Fakat hepsine bir değer olarak bakılmış olsaydı, onlara çevre, bilgi ve antrenör olarak gerekli donanım sağlansaydı bugün hem onlar hem de Türk futbolu farklı yerlerde olurdu. Bizim mantalitemiz ve futbola bakışımız çok farklı. Bu saatten sonra da bunun düzeleceğini pek sanmıyorum. Türkiye' de birçok yetenekli oyuncular var ve bunların Avrupa' ya gitmesi gerek. O mantaliteyi öğrenmeleri lazım. Bu konuda kulüp yöneticilerinin de anlayışlı olması gerek" diye konuştu.

Rusya'da bu sezonki hedefinin 20 gol olduğunu ifade eden Fatih, "Burada tüm takım arkadaşlarılma çok iyi anlaşıyordum ve bu da bir futbolcunun saha içinde rahat olmasını sağlar. Oraya ise tam hazır olmadan gittim. Orta sahaya gelerek top aldığım çok maç oldu. Ama bu sezon 20 gol atmayı hedefliyorum" ifadesini kullandı.

TRABZON 'DA İŞLER İYİ GİTMİYOR

Trabzonspor'da şu an için işlerin iyi gitmediğini de vurgulayan Fatih Tekke, "Takımın ilk yarıya iyi başlaması gerekiyordu ve ilk maçtan mutlaka 3 puanla ayrılmalıydılar. Oyun önemli değil ama skorun bu zamanlarda çok önemli olduğunu biliyoruz. Ama ilk iki maçta berabere kaldılar. Trabzonspor' daki oyuncuların yapısını bilirim. Bir iki kötü sonuçta birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız olacak. Galip gelememek çok kötü ve bu durum özellikle büyük kulüplerde oyuncuların konsantrasyonlarını daha fazla kaybetmelerine neden oluyor. Futbolcular üzerinde büyük baskı oluşuyor. 3 - 4 maçlık bir galibiyet serisine ihtiyaçları var. Yoksa sonunu iyi görmüyorum. Bu durum hiç hoş değil ve yarın istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz" dedi.

Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title