Haberler

Fatih'te uluslararası fidye operasyonu

İstanbul'da tekstil ve döviz sektöründe ticaret yapan Libyalı iş adamının ülkesindeki akrabasını kaçırıp İstanbul'daki suç ortaklarına 800 bin dolar ödemesini isteyen şüpheliler, Türk ve Libya polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

İstanbul'da tekstil ve döviz sektöründe ticaret yapan Libyalı iş adamının ülkesindeki akrabasını kaçırıp İstanbul'daki suç ortaklarına 800 bin dolar ödemesini isteyen şüpheliler, Türk ve Libya polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Libya'nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi döneminin generallerinden birinin oğlu olduğu öğrenilen ve İstanbul'da yaşayan iş adamı Abdalnasser İbrahim Naili (30), 28 Eylül'de Libya'daki işlerine yardımcı olan bir akrabasının silahlı kişilerce kaçırıldığı, bu kişinin serbest bırakılması için şüphelilerin İstanbul'daki suç ortaklarına 800 bin dolar fidye vermesini istedikleri iddiasıyla polise başvurdu.

Başvuru üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

Polis, iş adamı Naili üzerinden şüphelilerle dolaylı müzakere sağladı. Şüphelilerle 70 bin dolara anlaşan Naili, parayı vermek için şüphelileri Laleli'deki iş yeri olan döviz bürosuna çağırdı.

Döviz bürosunda önlem alan polis, fidyeyi alıp iş yerinden çıkan şüpheli İbrahim E'yi suçüstü yakaladı.

Şüpheli İbrahim E'nin emniyetteki ifadesinde, parayı Libyalı bir kişiye götüreceğini söylemesi üzerine polis, Esenyurt Koza Mahallesi'ndeki bir adrese operasyon düzenledi. Ekipler, Libyalı Abdulbadia Atushanı Abdullah D'yi yakaladı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, konuyu Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerine aktardı.

Başkonsolosluk yetkililerinin Libya İçişleri Bakanlığına durumu bildirmesi üzerine, Abdulbadia Atushanı Abdullah D'den edinilen bilgiler doğrultusunda Libya'da düzenlenen operasyonla iş adamının rehin tutulan akrabası kurtarıldı.

Libyalı şüphelilerin yaklaşık 2 ay önce aynı kişiyi fidye için kaçırdığı, İstanbul'da yaşayan iş adamı Naili'nin şüphelilere 20 bin dolar fidye ödeyip akrabasını kurtardığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler İbrahim E. ve Libyalı Abdulbadia Atushanı Abdullah D. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli İbrahim E'nin polis ekiplerince döviz bürosunda fidyeyi aldıktan sonra yakalanma anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Libya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title