Haberler

Fatih'te Çökme Riski Oluşan Binalar Tahliye Ediliyor...

Fatih Vatanperver Sokak'ta 3 Ay Önce Yapımına Başlanan Fatih Alışveriş Merkezi'nin Kazılan Temel Çukuru 60-62 ve 64 Numaralı Apartmanlar ile İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun Bahçe Duvarı ve Yolda Büyük Hasar Oluşturmuştu.

Fatih Vatanperver Sokak'ta 3 ay önce yapımına başlanan Fatih Alışveriş Merkezi'nin kazılan temel çukuru 60-62 ve 64 numaralı apartmanlar ile İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarı ve yolda büyük hasar oluşturmuştu. Gece saatlerinde sallantıların artması üzerine evlerin dış cepheleri dökülmeye başladı, evlerin içerisinde oluşan çatlaklar büyüdü, yollarda açılan çukurlar derinleşti. Her an çökme riski bulunan evlerde tehlikeyi göze alarak yaşamayı sürdüren mahalle sakinleri evlerindeki çatlakların büyümesi üzerine sokağa döküldü.

Fatih Belediyesi çökme riski bulunan 60 numaralı binanın tahliye edilmesi için "tahliye emri" gönderdi. Evlerini boşaltmaya başlayan bina sakinleri belediyenin kendilerine otel ayarladığını ve Fındıkzade'de bulunan bir otel de kalacaklarını ifade etti.

Tepkili apartman sakini Yusuf Erbay Fatih Belediyesi'nin güçlünün yanında olduğunu, kendilerine ise yeteri kadar değer verilmemesine tepki gösterdi. İnsanlık adına Türklük adına kendilerine değer verilmediğini söyleyen vatandaş Hrant Dink kadar değerlerinin olmadığını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa yaptıkları görüşmeler sonucunda belediyenin biraz yumuşadığını belirten Erbay, eğer yumuşama olmasaydı eylem yapmayı planladıklarını söyledi.

Vatandaşlar evlerinin camlarına tepkilerini göstermek için gezitilirdin kestikleri mahalle beşik gibi sallanıyor haberlerini yapıştırdılar.

Fatih Alışveriş Merkezi'ndeki inşaat çalışmaları ise hala hızla sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title