Haberler

Fatih Sultan Mehmet Edirne'de Dualarla Anıldı

Edirneli esnaf, Fatih Sultan Mehmet'in ölümünün 537. yılında Selimiye Meydanı'nda heykelinin bulunduğu alanda lokma ve helva dağıttı.

Edirneli esnaf, Fatih Sultan Mehmet'in ölümünün 537. yılında Selimiye Meydanı'nda heykelinin bulunduğu alanda lokma ve helva dağıttı.

Fatih Heykeli ve Şahi Topları Sergi Alanı'nda toplanan esnaf, vatandaşların da katılımıyla Edirne doğumlu İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet için dua etti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Edirneli Mehmet"i dualarla ve hayırlarla andıklarını söyledi.

Fatih'in hemşehrileri olarak onun izinden gitmeye çalıştıklarını dile getiren Dinar, "Peygamber efendimizin müjdelediği cihan padişahı Edirneli Fatih Sultan Mehmet'in vefatının yıl dönümü dolayısıyla burada vatandaşlara lokma ve helva dağıtıyoruz. Fetihlerin fatihi Fatih Sultan Mehmet'i dualarla anıyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Biz onun hemşehrileri olmaktan dolayı gururluyuz." diye konuştu.

Esnaf Arif Meriç de büyük komutan Fatih Sultan Mehmet'i Edirneliler olarak hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, "Çağ açıp çağ kapayan Fatih'i anıyoruz. Fatih Sultan Mehmet kendini Edirneli Mehmet olarak tanımlıyordu. Biz de Edirneliler olarak kendisini her yıl anıyoruz. Hayrına ikramlar yapıp dağıtıyoruz. Allah ondan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet hayrına dağıtılan lokma ve helvaya ilgi gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Selimiye Dinar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title