Haberler

Fatih Çintimar: "Avrupa Şampiyonası'nda Alacağımız Başarılar Hainlere Ders Olacaktır"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yarın başlayacak olan U23 Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulundu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yarın başlayacak olan U23 Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulundu. Çintimar, " Burada elde edeceğimiz zaferlerle, 15 Temmuz'da ülkemize ihanet edenlere bir ders daha buradan vermiş olacağız" dedi.

"Avrupa U 23 Şampiyonası için Polonya'ya geldik" diyen Çintimar, şu ifadeleri kullandı;

"Bu güne kadar alınan en yüksek kota sayısı ile buraya geldik. 47 ülke ve yaklaşık olarak 1080 sporcu yarışacak. Katılım sayısı olarak ülkemiz ilk 10 ülke içinde bulunuyor. Katılım olarak biz ülkemiz adına inşallah en üst sıralarda yerimizi almak istiyoruz. Bu kadro 2020 Olimpiyatları'nın bir bölümüdür. 23 yaş grubunda 45 sporcuyla buraya gelmek, kota almak çok büyük bir başarıydı. Aylardır bu sporcularımız hazırlanıyor. Kota alarak buraya geldiler. Bu şampiyonada 3 olimpiyat şampiyonu ve 5 tane dünya lideri sporcu var. Bunlardan biri de cirit atmada Eda kızımız dünya lideri olarak buraya geldi. Ancak Olimpiyat şampiyonu Slovakyalı kızımız atmış olduğu 68 metrelik derecesiyle lider duruma geldi. Bu şampiyonada çok ciddi yarışmalar olacak. Özellikle cirit atmada. 10 bin ve 5 bin yarışmalarında Yasemin Can Avrupa lideri olarak buraya geldi. İnşallah dünya şampiyonası için lider olarak yürümeye devam edecek. Emel Avrupa ikincisi, Osman Can Deveci Avrupa ilk beşin içinde, Batuhan Karadeniz ise Avrupa dördün içinde olarak buraya geldi. Bu yarışmaya da 45 sporcumuzun yarısı final içinde olarak koşacak. Burada edeceğimiz kürsüler ülkemizin içinde bulunduğu ve geçen yıl yaşanan elim kalkışmanın yıl dönümüne de denk geliyor. Burada elde edeceğimiz zaferleri 15 Temmuz'da ülkemize ihanet edenlere bir ders daha buradan vermiş olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Polonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title