Haberler

Fas'ta Yük Katırı Muamelesi Gören Binlerce Kadın Her Gün Yürüyerek Sınırı Aşıyor

Güncelleme:

İspanya sınırından Fas'a geçişte el bagajlarından vergi alınmaması sebebiyle, tüccarların cüzi ücretlerle çalıştırdığı binlerce kadın, her gün sırtlandıkları yüklerle sınırı aşmaya çalışıyor.

Atılan her adım büyük çaba gerektiriyor. Kadınlar 100 kilogramı bulan yük altında mücadele veriliyor. Bu Faslı kadınlar bir yük katırı gibi kullanılıyor ve İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta sınırından Fas'a ticari ürünler taşıyorlar.

"BOŞ MİDE İLE YATAĞA GİRİYORUZ"

Kadınlardan biri bu duruma şöyle isyan ediyor: "Her şey 15 euro için. Sınıra taksi ile gitmek 3 euro, karnımızı nasıl doyuracağız? Boş mide ile yatağa gidiyoruz."

EL BAGAJLARI VERGİYE TABİ DEĞİL

İspanya ile Fas arasındaki bu ticaret yasal mı ya da vergi kaçakçılığı mı yapılıyor? Sınırdan yaya taşınan yükler el bagajı sayıldığından ithalat vergisine dahil değil. Bu kadınlar taşıdıkları ürüne göre yük başına 10 ile 25 euro kazanıyor.

"HAYAT KADINI MI OLSUNLAR YANİ"

Oldukça büyük kazanç sağlayan tüccarlar tarafından iyi organize edilmiş bir ticaret sistemi. Tüccarlardan biri şöyle diyor: "Fas devleti kadınlara para vermiyor. Ne yapsınlar yani, hayat kadını mı olsunlar? Hayır! Onlar buraya geliyor, çalışıyor ve çocuklarını besleyebiliyorlar."

Engelli kadınlar, yaşlı, yalnız, çocuk yetiştiren dul kadınlar, hepsi burada. Bu işi yapanlar Fas'ın sosyal açıdan en zayıf konumdaki kadınları.

YÜKÜN ALTINDA KALAN KADININ ÖLÜMÜ İLE DÜZENLEMELER YAPILDI

Bir kaç hafta önce bir kadın çıkan bir karmaşada yükün altında kalıp hayatını kaybetmiş Bunun ardından İspanyol yetkililer ticarete daha set düzenlemeler getirdi ve kadınların el arabası kullanmasını istediler. Çoğu bunun işlerini daha da zorlaştırdığı görüşünde.

HEPSİ BİR KAÇ İŞ ADAMI VERGİ ÖDEMESİN DİYE

Bu kadınlar sınırı geçebildikleri için kedilerini şanslı sayıyor. İspanyol yetkililer günde 4 bin geçişe izin veriyor. Geç kalanlar ise geceyi İspanya tarafından geçirmek zorunda kalıyor. Bazıları ise tespit edilmemesi gereken ürünleri vücutlarına yapıştırıyor. Tüm bunlar bir kaç Faslı iş adamı ithalat vergisi ödemesin diye yapılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kuzey Afrika İspanya Fas Komik - İlginç Yaşam Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (31)

Vatansever:

onların hükümeti ne iş yapıyor acaba.?? orada akape gibi çalışkan bir parti yokmuymuş .?

9
6
yanıtYanıtla
Kebapçı selonun karisinin yeni kocası:

Bunlar kesin fenev li

0
13
yanıtYanıtla
MEDENİ KANUN:

Vay efendim Osmanlı şöyle şanlıymış falan filan kadın hakları olmadıktan sonra ne anlamı var?

6
7
yanıtYanıtla
AYNUR ÖĞRETMEN:

Ulan ahlaksız soytarı sivri dil konuyla hiç alakası olmayan haberlerde dahi kirli aklın ve karanlık kalbinle konuyu siyasete nefret ve düşmanlığa taşıyorsun cahil. Kalıplaşmış sözlerle bir yerlere saldirmak ve düşmanlık için atatürkü olunmaz ! 21.ci yüzyılda yaşıyoruz ve ülke olarakta farklı yerdeyiz cahil. Çok seviyorsan git atanın yanında kal anıtkabire.Engel olanmı var ?

7
5
yanıtYanıtla
BAŞÖĞRETMEN:

AYNUR ÖĞRETMENİM. . . . Sakin olun migreniniz azacak . Neden bu kadar hiddetlendiniz . Siz bir öğretmensiniz Ata''mızla ne alıp veremediğiniz olur ki? Kınıyorum ve sarı zarf gönderiyorum ( İki maaşınızı kesiyorum )

yanıt3
yanıt1
hel hel ):

müslüman ları ülkesiya daha ne olacaktıkı

4
7
yanıtYanıtla
Bahar:

Ya ilk firsatda Türkiye mi karalayanlar kurban olun her zerresine bu tür haberlerde yok türkiye de böyle olcak falan filan... Ne istiyosunuz ya sizin gibi düşünenler yapiyo bu ülkeye yapacaklarını bir Avrupa merakı almış başını gidiyor ordaki pisliklerden haberiniz varmı acaba onların medyası herseyi ortaya dokmuyo ayrıca müslümanlığa laf edenler Peygamber efendimizin ilk emaneti kadındır bizim dinimiz kadınlara değer verir annelerin ayaklarının altını cennetle mucdelendirir kadınlara zulüm yapanlar müslümanlar değil ona bakarsanız türkiyede müslüman ülke ama herkez oyle davranmiyo ben bazi yorumları okuduğumda birsürü inkarcilar var dilerim rabbim herkese doğru yolu gösterir.

7
4
yanıtYanıtla
Wwwww:

Bahar hanım tek taraflı gitme ben sana özetini yazım Evin bereketi huzuru direği birliği neşesi zenginliği erkeğini ayakta tutani kadındır Tersine git Evi yıkan huzuru bozan bereketi kaçıran kocayı perişan eden yuvayı dağıtan ,yine kadındır

yanıt5
yanıt2
metin:

Fasmı ne olacaktti ne bekledinizki ortadoğu nun batı ortadoğu ülkesi arap kültürü normal

5
5
yanıtYanıtla
ZİHNİYET:

Yaşasın çağdaş, modern, medeni Türkiyemiz!

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title