Haberler

Fas'ta Rif Hareketi Mensuplarına Verilen Hapis Cezalarına Tepki

Fas'ın başkenti Rabat'ta, Rif Hareketi mensuplarına verilen hapis cezaları protesto edildi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta, Rif Hareketi mensuplarına verilen hapis cezaları protesto edildi.

Sivil toplum kuruluşları tarafından Rabat kentinde düzenlenen gösteriye parti, sendika ve dernek liderlerinin yanı sıra Rif Hareketi yöneticilerinden Nasır ez-Zefzafi'nin ailesinin de aralarında bulunduğu tutuklu yakınları katıldı.

Göstericiler, Fas'ın kuzeyindeki Er-Rif bölgesinin kalkındırılmasına ilişkin taleplerini dile getirerek, Rif Hareketi aktivistlerinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Rif Hareketi'nin taleplerine yanıt verilmemesini eleştiren pankartlar taşıyan göstericiler, ayrıca tutuklu aktivistler hakkında verilen hapis cezalarının iptal edilmesi yönünde sloganlar attı.

Ülkenin önde gelen İslami cemaatlerinden Adalet ve İhsan Hareketi Sözcüsü Fethullah Arslan, Rif Hareketi dosyası ile bu bağlamdaki gözaltı meselesine acilen bir çözüm bulunması çağrısında bulunarak, Rif Hareketi yöneticileri hakkında verilen hükümlerin meseleyi daha da karmaşık bir hale getirdiğini kaydetti.

Ayrıca eylemi organize eden taraflar, güvenlik güçlerinin, gösteriye katılmak isteyen vatandaşların kente girişine izin vermediğini aktardı.

Fas'ın kuzeyindeki Rif bölgesinde geçen aylarda hükümetin bölgesel kalkınma için söz verdiği projeleri hayata geçirmediği gerekçesiyle düzenlenen gösteriler sırasında birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Kazablanka İstinaf Mahkemesi tarafından 26 Haziran'da karara bağlanan davada, gösterileri organize etmekle suçlanan Rif Hareketi yöneticilerinden Nasır ez-Zefzafi ve beraberindeki 3 kişi 20'şer yıl, gözaltına alınan 50'ye yakın kişi de 2 ila 10 yıl arasında sürelerde hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title