Haberler

Fas'ta "Kadın Erkek Eşitliği" Eylemi

Rabat'ta, kadın erkek eşitliği ve ayrımcılıkla mücadele talebiyle protesto gösterisi düzenlendi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta, kadın erkek eşitliği ve ayrımcılıkla mücadele talebiyle gösteri düzenlendi.

Yaklaşık 500 dernekten oluşan "Anayasanın 19'uncu Maddesine İşlerlik Kazandırmak İçin Sivil İttifak'ın çağrısına karşılık veren göstericiler, kadın erkek eşitliği ve kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın kaldırılması taleplerinin dile getirildiği pankartlar açtı.

Sivil İttifak'ın Koordinatörü Fevziye el-Asuli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetten, kadına karşı ayrımcılığın kaldırılması ve eşitlik komisyonunun kurulması çağrısında bulunduklarını söyledi.

Asuli, hükümeti, 2011'de kabul edilen anayasanın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen kadınların durumunu düzeltme konusunda çaba sarf etmemekle suçladı.

Kadın, Aile ve Dayanışma Bakanı Besime Hakkavi ise hükümetin kadınların toplum içinde daha iyi yerlere gelmeleri için gösterdiği çabaların görmezlikten gelinmemesi çağrısında bulunarak "Hükümetin hazırladığı 'kadına karşı ayrımcılığın kaldırılması ve eşitlik komisyonu kanun tasarısının' bu yıl içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor" diye konuştu.

Fas'ta kadınlar, anayasanın 19'uncu maddesinin kadın erkek eşitliğine vurgu yapması ve ayrımcılığın kaldırılması komisyonunun kurulmasını öngörmesine rağmen, siyasi ve hukuki haklarını elde edemediklerini belirtiyor. - Fas

Kaynak: AA / Güncel

Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title