Haberler

Fas'ta Balıkçının Çöp Kamyonunun Presinde Ölmesi

Fas'ın El-Huseyma kentinde bir araya gelen binlerce kişi, seyyar bir balıkçının çöp kamyonunun presinde ezilerek yaşamını yitirmesini protesto etti.

Fas'ın El-Huseyma kentinde bir araya gelen binlerce kişi, seyyar bir balıkçının çöp kamyonunun presinde ezilerek yaşamını yitirmesini protesto etti.

Balıkçının ölmesiyle ilgili süren soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını talep eden göstericiler, kentin sokaklarında hayatını kaybeden balıkçı Muhsin Fikri'nin posterlerini taşıyarak yürüdü.

Faslı yetkililer aleyhine slogan atan göstericiler daha sonra dağıldı.

Faslı balıkçının hayatını kaybetmesi ve sonrasında gelişen olaylar

Fas'ın kuzeyinde yer alan Huseyme kentinde, 28 Ekim Cuma günü yaşanan olayda, Muhsin Fikri isimli seyyar balıkçı, güvenlik güçleri tarafından el konulan balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak feci şekilde hayatını kaybetmişti.

Yerel basın ve sosyal medyada yer alan "çöp kamyonu şoförüne, balıkçının ölümüyle sonuçlanan pres aletini çalıştırma emrini bir polisin verdiği" iddiaları ise Emniyet Genel Müdürlüğünce yalanlanmıştı.

Olayların büyümesi üzerine İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Muhammed Hassad'ın olayda hayatını kaybeden balıkçının yakınlarını ziyaret ettiği ve Kral 6. Muhammed'in taziye mesajını ilettiği kaydedilmişti.

Bakan Hassad, Kral 6. Muhammed'in olayın detaylı şekilde incelenmesi, sorumluluğu olan herkesin tespit edilmesinin yanı sıra görevini ihmal eden ya da sorumluluklarını yerine getirmeyenlere örnek olması için kanunların tavizsiz uygulanması yönünde talimat verdiğini belirtmişti.

Huseyma Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma sonucu pazartesi günü 11 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 8'i tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title