Haberler

Fas'ın Cezayir Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Fas'ın Cezayir Büyükelçisi Hasan Abdulhalik, ülkesinin diplomatlarının Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Cezayirli kadın diplomatı taciz ettiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Fas'ın Cezayir Büyükelçisi Hasan Abdulhalik, ülkesinin diplomatlarının Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Cezayirli kadın diplomatı taciz ettiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Abdulhalik'in bakanlığa çağrıldığı belirtilerek, BM'nin 16-18 Mayıs tarihlerinde Saint Vincent ve Grenadinlerde düzenlediği "Özerkliği Olmayan Bölgeler Toplantısı" sırasında, Fas heyetinde bulunan bazı diplomatların, Cezayirli kadın diplomatı taciz etmesinin şiddetle protesto edildiği kaydedildi.

Büyükelçinin, Cezayir Mağrib İşleri, Afrika Birliği ve Arap Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Abdulkadir Mesahil tarafından kabul edildiği aktarılan açıklamada, konu hakkında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bilgilendirildiği ve dolayısıyla Cezayir'in Fas'tan resmi özür beklediği ifade edildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada da, Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, BM tarafından düzenlenen toplantıda, Cezayir heyetinde bulunan bir yetkilinin, Faslı diplomat Muhammed Ali el-Hamlişi'ye fiziki saldırıda bulunması nedeniyle bu ülkeden resmi özür talep edildiği duyurulmuştu.

Olayın geçen perşembe günü yaşandığı vurgulanan açıklamada, Cezayir ve Fas'ın katıldığı bir çok uluslararası toplantıda zaman zaman tansiyonun yükseldiği ancak ilk kez böyle bir saldırının gerçekleştiği aktarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Cezayir Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title