Haberler

Faruk Eczacıbaşı: "Türk Kadınının Potansiyelini Aktive Etmeliyiz"

Eczacıbaşı VitrA Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, yeni sezon öncesinde samimi açıklamalar yaptı.

Eczacıbaşı VitrA Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, yeni sezon öncesinde samimi açıklamalar yaptı. Türk kadınının potansiyelini aktive etmeleri gerektiğini söyleyen Eczacıbaşı, "Aldığımız Kadın ve Spor Ödülü nedeniyle herkesin gururlanması gerekiyor" dedi.

Türkiye'de voleybola yaptığı yatırımla birçok başarılı işe imza atan ve uluslararası kupalarla Türkiye'nin adının dünyada duyulmasını sağlayan Eczacıbaşı VitrA, Buenos Aires'te birçok rakibini geride bırakarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 'Kadın ve Spor' ödülüne layık görülerek önemli bir başarıya daha imza attı. Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, İHA'ya özel ve samimi açıklamalar yaptı. Yeni sezon öncesi çok heyecanlı olduğunu ve iyi bir Eczacıbaşı izlemeyi umduklarını söyleyen Faruk Eczacıbaşı, "Bir taraftar takımının şampiyon olmasını, maçları kazanmasını bekler. Taraftar ve takım yöneticisi olarak en büyük başarıyı bekliyoruz" dedi.

"Bugünlere kolay gelmedik"

Takım olarak uluslararası arenada kupalar almak istediklerini söyleyen Faruk Eczacıbaşı, "Uluslararası kupaları göstermeye çalışacağız takım olarak. Bizim için önemli olan uzun dönemli başarıya damga vurmak. Biz 50 küsur yıllık bir kulübüz. Taş üzerine taş koyarak geldik bugünlere. Takım başarısının bu işlerde büyük payı oldu ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim için altyapı da üst yapı da çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Bu ödülle herkes gurur duymalı"

Arjantin'in Buenos Aires kentinde düzenlenen törende, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 'Kadın ve Spor' ödülüne layık görülmeleriyle ilgili olarak da konuşan Faruk Eczacıbaşı, "Aldığımız Kadın ve Spor Ödülü'nün, birkaç yılın ürünü olduğunu düşünmüyoruz. Bu yıllar boyunca taş üzerine taş koymanın sonucudur ve biz buna ilke olarak bakıyoruz. Bizim için göstermelik anlamı olan bir ödül değil bu. Farklı alanlarda örnek olmaya çalışıyoruz. Dünya ödülünü almak, sadece Türkiye için değil, Türkiye'den de taşan bir ödül oldu. Buenos Aires'te bunu çok iyi yaşadım. O kadar güzel projeler, insanın içine çok işleyen sıcak projeler vardı. Bunların içinden sıyrılıp bu ödülü almak çok önemli. Bunu Türkiye izleyicisi fark etmedi. Diğer adayların neler olduğunu Türkiye izleyicisi görmedi. Onlar da çok güzel projelerdi ve bunların arasından sıyrılıp birinci olduk. Bunun da herhalde çok büyük bir anlamı vardır. Hepimizin gurur duyması lazım. Türk kadını gerek ekonomik, gerek sosyal olarak o kadar büyük bir potansiyel barındırıyor ki, bu başarıyı aktive edebilmeyi becermemiz gerekiyor. Büyük çoğunlukla yapıyoruz. Duyduklarımızın istisna olduğunu düşünmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar bu düşünceyi ve bu görüşü yaygınlaştırmak durumunda olduğumuza inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Eczacıbaşı Topluluğu Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title