Haberler

Faruk Çelik 15 Temmuz Gecesi Yaptıkları İçin Basına Teşekkür Etti

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "O gece cumhur ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasında adeta "demokrasi hattı" kuran tüm medya mensuplarına milletimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Faruk Çelik'in açıklamaları:

Darbeciler; 15 Temmuz gecesi medya organlarını işgal ederek, 1960 ve 80'de olduğu gibi toplumu kör, sağır ve dilsiz bırakmak istediler. Ancak hiçbir şey eskisi gibi değildi.. Darbeciler bunu hesaplayamadılar. Çünkü her evde her cepte bir haberleşme aracı var. Sayın Cumhurbaşkanımız, cep telefonuyla halkı meydanlara çağırdı.

"MEDYA MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDERİM"

Böylece bylockta örgütlenen darbe girişimi "Facetime"le darbe yedi. O gece cumhur ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasında adeta "demokrasi hattı" kuran tüm medya mensuplarına milletimiz adına teşekkür ediyorum. Geçmiş darbe süreçlerinde medyanın ayrı yeri var. Basın çoğu zaman darbeden önce kışkırtan darbeden sonra da meşrulaştıran tavır içinde oldu. 140 yıllık darbeler tarihimizde asıl tahribatı demokrasimiz gördü. Demokrasimiz tomurcuk açacakken hep dolu vurdu.

"TANKIN AZAMETİ HALKIN CESARETİ KARŞISINDA YERLE YEKSAN OLDU"

FETÖ ile mücadele, beka meselesidir. Onun için Mecelle'de de denildiği gibi "Def'i mesafid, celb-i menafiden evladır"… 15 Temmuz gecesi yaşananlar; inancımız, dünya görüşümüz farklı olsa da büyük bir ailenin parçası olduğumuzu bize hatırlattı. 15 Temmuz gecesi el birliğiyle karanlık geceyi aydınlık şafağa ulaştırdık. Tankın azameti halkın cesareti karşısında yerle yeksan oldu.

Kaynak: Haberler.com

Kaynak: Haberler.com / Politika

Faruk Çelik Twitter Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title