Haberler

Fareler, Tilkiler. Tavşanlar...

Hak ve Eşitlik Partisi İstanbul İl Teşkilatı Tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda Referandum Mitingi Düzenlendi. Mitinge, Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'da Katıldı. Yaklaşık Bin Kişinin Katıldığı Mitinde Pamukoğlu'nun Hedefinde AK Parti Hükümeti Vardı.

Konuşmasında, tarihte 4 Eylül günü Sivas Kongresi’nin yapıldığını orda da ülkenin ekonomi ve siyasi bağımsızlık meselesinin ele alındığını belirten Pamukoğlu, “O gün düşmanın kim olduğu belliydi. Bugün de belli, ama bunlar o günküler kadar mert değil. Bu günküler toptan lanet" yorumunu yaptı. Osman Pamukoğlu, partisinin ilkeleri ve kartal sembolü ile ilgili bilgi verdi. Pamukoğlu, Kartalı amblemini “Bu topraklarda, kemirgen fareler, korkan tilkiler ve işe yaramaz tavşanlardan geçilmiyor. Bunların hakkından ancak Kartal gelir" şeklinde, partinin kuruluş amacını ise, “Halkın ihtiyacından doğmuş düzene karşı kurulmuş bir partidir" şeklinde açıkladı.

Partisinin, 59 parti arasında, miting yapan meclisteki üç parti gibi meydanlarda olduğuna dikkati çeken Pamukoğlu, bunu haber olarak görmeyen medyayı da eleştiri yağmuruna tuttu. Referandum’a neden hayır diyecekleri ile ilgili açıklama yapan Pamukoğlu, “Bir ulusu kandırmak, bir halkı ahmak yerine koymak için bundan daha ötede bir düzenbazlık ve maskaralık düşünemezsiniz. Neden? Bu ülke parlamenter sistem mi idare ediyor’ Evet. Bu demokrasinin üç gücü, yargı, yasama, yürütme yok mu? Hükümet ve meclis kendisi, geriye yargı kalıyor. Bütün mesele onu ele geçirmek. Hedef, Türkiye’nin her yerine dağılmış mahkemeler değil, hedef Anayasa Mahkemesi. Bundan sonra bir Federasyon Anayasası yapacaklar. Amaçları, Anayasa Mahkemesi üye sayılarını ve seçecekleri nitelikleri belirlemek. Bundan sonrasında ise yürütmenin yapacağı eylem ve işlemler ile ilgili mahkemeden sadece hukuki işlem sırasına göre uygunluğu var mı diye sorulacak" dedi.

MUHALEFETE ; “HACİVAT –KARAGÖZ" BENZETMESİ

Hükümetin devletin kaynaklarını kullandığını iddia eden Pamukoğlu “Afiş ve diğer tanıtımlardan geçilmiyor. Nerden geliyor bunun kaynağı. Sizi rejimle uğraştığınız için Anayasa Mahkemesi mahkum etmedi mi. Bunun için paranızı kesmedi mi? kesti. Bu paralar nerden geliyor?" diye sordu.

Muhalefeti de hedef alan Pamukoğlu, iki muhalefet genel başkanını Karagöz- Hacivat’a benzeterek, “Ana muhalefet lideri, ‘Sana karşı darbe olursa tankın önüne ben çıkacağım’ diyor. Askeri darbelerle tankın önünde durulmaz. Bu iş Rusya’da da oldu. Devlet başkanı tankın üzerinde durdu. Fakat bizimkiler tankın önüne çıkıyor. Soruyorlar ‘Diyarbakır’daki konuşmada neden Kürt lafını ağzınıza almadınız’, cevabı, ‘Türk’te demedim ki’ diyor. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, bir milletin yaşadığı topraklarda siyaset yapıp yaşıyorsunuz Bre gafil haddini bil" diye eleştirdi.

Pamukoğlu, konuşmanın kalan bölümünde ise partisinin tarım ve hayvancılık alanında neler yapacağı konusunda bilgiler vererek, “Kendi ürettiğimizi kendimiz yiyeceğiz. Ziraat mühendislerine toprak verip Anadolu’nun ücra köşelerinde örnek tarım ve hayvancılık yapmasını destekleyeceğiz" dedi. Pamukoğlu konuşmasını, “Siyaseti, ekonomisi, siyaseti tam bağımsız, başı dik onurlu millet için yapacağız. Yaşasın vatan, yaşasın Türk milletiö şeklinde tamamladı.

Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title