Haberler

Faraşin Yaylası Teröristlerden Arındırılıyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Faraşin Yaylası, "Şehit Yarbay Songül Yakut" müşterek operasyonuyla teröristlerden temizleniyor.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım ve Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde Şırnak, Van ve Hakkari'de konuşlu birliklerce, 27 Ağustos'ta başlatılan müşterek operasyonun yürütüldüğü 2 bin 740 rakımlı Faraşin Yaylası'na gitti.

23. Piyade Tümen Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, Vali Aktaş'a operasyonla ilgili bilgi verdi.

Şırnak Valisi Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerince başlatılan müşterek operasyonun başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Faraşin Yaylası'nın büyük bölümünün Şırnak, bir kısmının da Hakkari ve Van sınırlarında kaldığını belirten Aktaş, PKK'lı teröristlerin bölgede olduğu bilgisi üzerine geniş çaplı operasyon başlatıldığı bilgisini verdi.

Barınakları imha edildi

Operasyonda Silahlı Kuvvetler personeli, jandarma ve özel harekat ile güvenlik korucularının görev yaptığını dile getiren Aktaş, şunları kaydetti:

"Operasyonda çok sayıda terör örgütü mensubu etkisiz, çok sayıda mağara ve barınak kullanılamaz hale getirildi. En son iki gün önce 5 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti. Teröristlere ait mağaralarda bulunan silah ve yaşam malzemesi de imha edildi. İnşallah bu faaliyetin ardından burası tamamıyla terör unsurlarından temizlenmiş olacak ve insanlarımız buraya çok daha rahat bir şekilde gelecek."

Faraşin Yaylası'nın gerek bitki örtüsü gerekse geniş alanı itibarıyla hayvancılık potansiyeli bakımından önemli olduğuna işaret eden Aktaş, geçmiş dönemde terör örgütünün faaliyetleri nedeniyle yörenin hayvancılığa kapatıldığını anımsattı.

Başarılı operasyonlara dikkati çeken Vali Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu operasyonlar neticesinde Allah'a çok şükür, Faraşin Yaylamız çok büyük bir oranda terörist unsurlardan temizlendi. Bu yıl burası bölge insanına hayvancılık için açıldı. 50'ye yakın sürü sahibi bu yayladan istifade ediyor. Bu yayla aynı anda yüz binlerce hayvanın otlayabileceği büyüklükte bir yer, ayrıca arıcılık için de çok uygun bir alan.

İnşallah bundan sonra bu yıl olduğu gibi buralar insanımızın hizmetinde olur. Hem şehir ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlar."

Aktaş ve beraberindekiler, daha sonra askerlerle yemek yedi.

Kaynak: AA / Güncel

Beytüşşebap Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title