Haberler

Fanatik Camii

Gaziantep'in Merkez Şehitkamil İlçesi'nde Bulunan Çıksorut Tepebaşı Camisi'nin Minaresi Galatasaray'ın Renkleri Olan Sarı-kırmızıya Boyandı. Görenleri Şaşırtan Caminin Fenerbahçeli İmamı Mehmet Yaşar, ''yıllardır Boyasız Duran Camimiz Belediye Tarafından Boyatıldı. Bunda Bir Kasıt Yok. Zaten Öyle...

Gaziantep`in merkez Şehitkamil İlçesi`nde bulunan Çıksorut Tepebaşı Camisi`nin minaresi Galatasaray`ın renkleri olan sarı-kırmızıya boyandı. Görenleri şaşırtan caminin Fenerbahçeli imamı Mehmet Yaşar, ``Yıllardır boyasız duran camimiz belediye tarafından boyatıldı. Bunda bir kasıt yok. Zaten öyle olsaydı ben Fenerbahçeliyim, Galatasaray yerine onun renklerini taşımasını isterdim`` dedi.

Bir ay önce Şehitkamil Belediyesi tarafından onarım çalışmaları yapılan Çıksorut Tepebaşı Camii`nin bir hafta önce sarı-kırmızı renklere boyanan minaresi büyük dikkat çekti. Caminin imamı Mehmet Yaşar, onarım işinin belediye tarafından ihale edildiğini, boyama işinin de ihaleyi alan kişilerce yapıldığını söyleyerek, ``Camilerin hangi renge boyanacağı konusunda bize verilen bir standart yok. Bize, `Hangi renge boyayalım?` dediler, biz de kendilerinin inisiyatifine bıraktık. Burada futbol fanatizmi söz konusu olsaydı, ben Fenerbahçeli biri olarak sarı lacivert olmasını isterdim. Sonuç olarak herhangi bir art niyet yok`` diye konuştu.

Cami cemaatinden bazılarının, ``Bu nasıl renk? Camiler yeşil-beyaz gibi belli renklere boyanır`` diye eleştirileriyle karşılaştıklarını anlatan Yaşar, asıl önemli olanın yaklaşık 20 yıllık camiye yapılan bakım-onarım hizmeti olduğunu belirterek, yapılan bu hizmet için Şehitkamil Belediyesi`ne teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title