Haberler

Fakültenin İlk Mezunları Arasında Yer Aldı, Sınavda Birinci Oldu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesinin ilk mezunları arasında yer alan Rengin Türk, girdiği Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda birinci oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 16 Eylül 2018'de yapılan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2018-EUS) giren DÜ Eczacılık Fakültesinin ilk mezunlarından Rengin Türk, sınavda 100 sorudan 74'ünü doğru yanıtladı.

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültenin ilk mezunlarından olduğunu, eczacılık mesleğini çok sevdiğini belirterek, girdiği sınavın çok zor olduğunu söyledi.

Çalışma ve emek vererek sınavın üstesinden geldiğini, sınavda başarılı olabilmek için üniversiteden iyi bir temel ile mezun olmak gerektiğini belirtti.

"Çok mutluyum, birinci olmak beni çok heyecanlandırdı." diyen Türk, başarısında mezun olduğu fakültenin büyük etkisinin olduğunu dile getirdi.

Türk, şöyle konuştu:

"Sadece 23 kişinin kazanabildiği bir sınav. Başarımda hocalarımın katkısını inkar edemem. Bu süreçte sürekli yanımda olan ailem ve arkadaşlarımın da büyük bir payı var. Bu başarımın memleketimin ve üniversitemin isminin duyulmasında katkı sağlaması beni daha çok onurlandırdı ve gururlandırdı. Önümüzde örnek sorusu olmayan bir sınavdı. Tamamen öğrencinin kişisel deneyimlerine ve tahminlerine kalan, tahmin etme yeteneğini ölçen bir sınav. Bu zorluklara rağmen bu sınavın üstesinden geldim."

Üniversiteyi gururlandırdı

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de üniversitenin geçen dönem Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başardığını, bu yıl da doluluk oranıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerin başında geldiğini söyledi.

Amaçlarının eğitim ve öğretimin, araştırma ve projelerin kalitesini arttırmak, Türkiye'de ses getirecek projeler geliştirmek olduğunu kaydeden Gül, şöyle devam etti:

"Eczacılık Fakültemiz, ilk mezunlarını bu yıl verdi. İlk mezunlar arasında yer alan Rengin Türk, girdiği sınavda birinci oldu. Bu üniversitemiz ve fakültemiz için önemli bir başarıdır. Birinciliklerin gelmesinin devam etmesini arzuluyoruz. Rengin ile kalmayacaktır. Çalışmalarımız bu şekilde devam ederse üniversitemizin farklı bölümlerinde ve fakültelerinde Türkiye'de derece yapacak öğrencilerimiz olacaktır. Türk'ün birinci olmasından çok mutluyuz. Bu başarı hem bize, hem öğrencilerimize moral ve motivasyon olmuştur. Bundan dolayı öğrencimizi tebrik ediyorum."

DÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Erdinç de öğrencilerin başarısından gurur duyduklarını anlattı.

Fakültenin 2012'de kurulduğunu, 2013'te ilk öğrencileri aldıklarını, 40 öğrenci ile başladıkları kaydeden Erdinç, bu yıl yaklaşık 300 öğrencileri olduğunu bildirdi.

Rektörlüğün desteğiyle epey yol aldıklarını ifade eden Erdinç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Öğrencilerimize eksiksiz bir eğitim veriyoruz. Müfredatımızı yeniledik. Mezun olabilecek bir Eczacılık Fakültesi öğrencimizin diğer eczacılık fakültelerinden mezun olanlardan hiçbir eksiği yok. Öğrencimizin başarısı bunun göstergesidir. Bundan sonra mezun olacak öğrencilerimizin Rengin'in başarısını katlayarak ilerleyeceğini düşünüyoruz, bu konuda da iddialıyız. Öğrencilerimize sadece eğitim anlamında değil, kariyer planlama konusunda da yardımcı oluyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title