Haberler

Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Müracaatta Bulunan Fakir Ailelere Asgari 500 Kilogram Bedelsiz Kömür Yardımında Bulunacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, müracaatta bulunan fakir ailelere asgari 500 kilogram bedelsiz kömür yardımında bulunacak. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenecek aileler, valilik onayıyla ve müracaatları karşılığında dikkate alınacak.

Bakanlar Kurulu'nun, "Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Kararı" resmi gazetede yayınlandı. Karar kapsamında, kömür yardımı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre, kuruluşlar tarafından kararlaştırılan sevkiyat programı dahilinde yapılacak.

CIF satış esasına göre, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlükleri tarafından kararlaştırılacak sevkiyat noktalarından valiliklere gönderilecek kömürler, sevkiyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla adı geçen kuruluşların sorumluluğunda nakledilecek. TKİ'nin dağıtacağı kömürler, ana statüsüne göre, ülke genelinde yerli kömür üretimi yapan üreticilerden de temin edilerek, kendi sorumlulukları altındaki valiliklere ulaştırılması sağlanacak.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) ile taşınacak kömürlere, TCDD tarafından öncelik verilecek ve ilgili kuruluşlar TCDD ile öncelik ve taşıma konusunda protokol yapacak. İl içerisinde dağıtım organizasyonu ise valilikler tarafından yapılacak. Kömürlerin teslim ve tesellüm işlemleriyle, buna dair mutabakatlar, ilgili kuruluşlarla valilikler arasında yapılacak protokolle belirlenecek. Dağıtılacak kömürün niteliği ise Mahalli Çevre Kurulu Kararları'na uygun olacak. Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar (KDV dahil) söz konusu kuruluşlar ödeyecek.

CIF satış esasına göre valiliklere teslim edilecek kömür bedelleriyle, görev zararları 2008 yılı bütçesine konulacak ödenekten, Hazine Müsteşarlığı ödeyecek. Ayrıca Kuruluşların nakit sıkıntısını aşmak için üçer aylık dönemler halinde 2007 yılı içinde Hazine Müsteşarlığı avans olarak ödeme yapacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title