Haberler

Fakıbaba Harran'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kalkınma ve büyüme kırsalda başlar çünkü üretim kırsalda oluyor ve gıdamız da kırsaldan geliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kalkınma ve büyüme kırsalda başlar çünkü üretim kırsalda oluyor ve gıdamız da kırsaldan geliyor." dedi.

Fakıbaba, Harran'da TKDK Kırsal Kalkınma Projeleri açılışı ve Harran İlçe Tarım Müdürlüğü temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Fakıbaba, Şanlıurfa'ya önemli destek verdiklerini, vermeye de devam ettiklerini söyledi.

Kırsala daha fazla yatırım için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Kalkınma ve büyüme kırsalda başlar çünkü üretim kırsalda oluyor ve gıdamız da kırsaldan geliyor. O nedenle her zaman söylüyorum, 'Kırsal kalkınma olmadan, ülkede kalkınma olamaz.' Bu hibelerle kırsalda birçok kişinin hayatı değişiyor. Kadınlarımız iş kuruyor, istihdama katkı sağlıyorlar. Gençlerimiz kırsala dönmeye başlıyor. Bakanlık olarak kırsalda yaşam standartlarını yükseltmek tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek, kısacası 'Yerinde üretmek ve yerinde işlemek' felsefesiyle çalışmalarımız artarak devam ediyor."

TKDK olarak kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını anlatan Fakıbaba, kadın yatırımcıların proje başvurularının öne çıkması için IPARD puan sıralamasında ilave puan verdiklerini belirtti.

Daha fazla kadın ve genci desteklemeyi amaçladıklarını aktaran Fakıbaba, şunları söyledi:

"Küçük işletmelerin bu hibelerden daha kolay faydalanması için yeni düzenlemeler yaptık. 7 üretici örgütü ve ziraat odaları ile protokol imzaladık. Küçük yatırımcılar ücretsiz proje hazırlayabilecektir. Proje hazırlamak için ücret ödemeyecektir. Şanlıurfa'nın tarımsal desteğini 10 kat artırdık. 2002'de 110 milyon lira iken, 2017'de 1,1 milyar liraya ulaştı. TKDK olarak kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın yatırımcıların proje başvurularının öne çıkması için IPARD puan sıralamasında ilave puan veriyoruz. 40 yaşın altındaki genç yatırımcılara yüzde 5 ilave hibe sağlıyoruz. Amacımız daha fazla kadın ve gencimizi desteklemektir. Küçük işletmelere bu hibelerden daha kolay faydalanması için yeni düzenlemeler yaptık. 7 üretici örgütü ve ziraat odaları ile protokol imzaladık. Küçük yatırımcılar ücretsiz proje hazırlayabilecektir. Proje hazırlamak için ücret ödemeyecektir."

Güçlü bir meclis olmadığı takdirde güçlü bir hükümet de olamayacağına değinen Fakıbaba, "Bu hizmetlerin devam etmesini istiyorsak oylarımızın AK Parti'ye olması gerektiğine inanıyorum. Olmazsa eğer meclis çok zayıf olacak bu da diğer partiler ile içerideki ve dışarıdaki düşmanların istediği gibi olacak. Cumhur ittifakı sadece Cumhurbaşkanlığı için geçerlidir. Cumhur ittifakı AK Parti'ye oy verseniz de vermeseniz de anlamına gelmemektedir." değerlendirmesini yaptı.

Tören, 6 projeye temsili çek verilmesi ve kurdele kesilmesiyle sona erdi.

Açılışın ardından Fakıbaba ve beraberindekiler Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından verilen iftara katıldı.

Törene, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, TKDK Başkanı Hakan Kalender, AK Parti İl Başkan Vekili Bahattin Yıldız ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Harran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title