Haberler

Faili Meçhul Kurşun Piknikte Can Aldı

Güncelleme:

Van merkeze bağlı Kurubaş Köyü'ne ailesiyle birlikte pikniğe gelen 16 yaşındaki Canan Saldık nereden geldiği ve kimin ateşlediği henüz belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu öldü.

Van merkeze bağlı Kurubaş Köyü'ne ailesiyle birlikte pikniğe gelen 16 yaşındaki Canan Saldık nereden geldiği ve kimin ateşlediği henüz belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu öldü. Baba Selim Saldık, "Duyup hastaneye gittiğimde de kızım ölmüştü. Orada bir askeri alanın ve atış polgonu olduğunu biliyorum. Merminin de oradan geldiğini söylüyorlar. Bu doğru olmayabilir de ama yetkililerden bunun araştırılmasını istiyorum" dedi. Van Valiliği, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Van Şehit Nurettin Türkmen İlköğretim Okulu'ndan bu yıl mezun olan Canan Saldık'ın ölümüne neden olan olay, dün 18.20'de meydana geldi. Van'ın Eski Edremit Mahallesi'nde oturan Canan Saldık ailesiyle birlikte kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Kurubaş Köyü'ndeki akrabalarını ziyaret etti. Akrabalar, öğleden sonra evinin yakınındaki alana pikniğe gitti. Piknik yaptıkları bir sırada Canan Saldık, aniden kanlar içerisinde yere yığıldı. Şoke olan yakınları hemen 112 Acil Servis'i aradı. Ağır yaralanan Canan, gelen ambulansla hemen İpek Yolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İpek Yolu Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından da Canan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm madahalelere rağmen Canan kurtarılamadı. Hastanede Canan Saldık'ın başına kurşun isabet ettiği belirlendi. Canan Saldık'ın hayatını kaybetmesinden sonra hastanede yapılan ön otopsinin tutanağında, ölüm nedeninin beynine isabet eden bir mermi olduğu belirtildi.

Saldık'ın başından çıkarılan mermi çekirdeği, hangi silaha ait olduğunun belirlenmesi için Jandarma Kriminal Laboratuarı'na gönderildi. Olayla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, olayın meydana geldiği bölgeye ise güvenlik şeridi çekildi. Jandarma ekipleri bu bölgede de inceleme başlattı.

Çevrede yaşayanlar, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na ait atış poligonlarının kendilerine yakın olduğunu, kurşunun da buradan gelmiş olabileceğini ileri sürdü. Semt pazarında meyve sebze satan çiftçi baba Selim Saldık ise acı haberi alınca hastaneye koştu. 5 çocuk babası Selim Saldık, "Bana telefon açtıklarında pazardaydım. Ben de hemen hastaneye gittim. Hastaneye gittiğimde de kızım ölmüştü. Orada bir askeri alanın ve atış polgonu olduğunu biliyorum. Merminin de oradan geldiğini söylüyorlar. Bu doğru olmayabilir de ama yetkililerden bunun araştırılmasını istiyorum" dedi.

Bu arada, konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Van Valiliği, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilik, olayın hem Cumhuriyet Başsavcılığı, hem de Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca soruşturulduğunu açıkladı.

Gülay ÖZEK- VAN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title