Haberler
BBC

Facebook'un Kullanıcı Sayısı 2 Milyara Ulaştı

Dünya nüfusunun dörtte birinden fazlası artık her ay sosyal medya sitesi Facebook'a giriyor.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg "Bu sabah itibariyle Facebook topluluğu resmi olarak 2 milyar kişiye ulaştı" yazdı.

Zuckerberg Facebook'u, 13 yıl önce Harvard Üniversitesi'nde öğrenciyken kurmuştu.

Sitenin büyük başarı yakalamasıyla Zuckerberg o dönemde mezun olmadan okulu bıraktı.

İnternet devi 2012 yılının Ekim ayında 1 milyar kullanıcıya ulaşmıştı.

Yani Facebook aradan henüz 5 yıl bile geçmeden kullanıcı sayısını ikiye katladı.

Ancak bazı internet uzmanları, özellikle gençler arasında çok popüler olan Snapchat gibi uygulamalar nedeniyle Facebook'un büyümesinin yavaşlayacağı tahmininde bulunuyordu.

Facebook da yıl başında reklam gelirlerinin azalabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ancak Zuckerberg'in hedefinin dünya nüfusunun dörtte birinden bile fazla olduğu görülüyor.

Facebook CEO'su, USA Today'a yaptığı açıklamada "2 milyar kullanıcı" haberinin şirkette çok büyük kutlamalara neden olmadığını çünkü 'henüz herkese ulaşamamış olduklarını' söyledi.

Zuckerberg "Gerçekten önemsediğimiz tek şey herkese ulaşabilmek" dedi.

Ancak sosyal medya sitesinin hızlı büyümesi, içeriğin kontrolünü de güçleştiriyor.

Facebook, kullanıcıların paylaştığı şiddet yanlısı ve yasa dışı içerikleri kaldırması konusunda ciddi baskı altında.

Şirket geçen ay, içeriği kontrole debilmek için 3 bin kişi daha istihdam edeceklerini açıklamıştı.

BBC

Harvard Üniversitesi Mark Zuckerberg Facebook Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title