Haberler
BBC

Facebook, Arakan'daki Müslümanlara Yapılan Katliamlar Nedeniyle Üst Düzey Askeri Yöneticilerin Hesaplarını Sildi

Güncelleme:

Facebook, Birleşmiş Milletler'in Arakan'daki katliamlar nedeniyle soykırımla yargılanmalarını istediği üst düzey Myanmarlı askeri yetkililerin hesaplarını sildi.

Facebook, Arakan'daki katliamlar nedeniyle soykırımla yargılanmalarını istediği çok sayıda üst düzey Myanmarlı askeri yetkililerin hesaplarını kapattı. Hesapları silinenler arasında Myanmar Genel Kurmay Başkan'ı Ming Aung Hlaing de var. Facebook ilk kez bir ülkenin askeri ya da siyasi liderinin hesabını siliyor.

KAPATILAN HESAPLARINTOPLAM 12 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR

Facebook'un, Myanmar'la bağlantılı 18 hesabı ve 52 sayfayı kapattığı belirtiliyor. Facebook'un sahibi olduğu Instagram'da da bir hesap kapatıldı.Kapatılan hesapların 12 milyon takipçisi bulunuyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: ARAKAN'DA İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR İŞLENDİ

Myanmar ordusu Ağustos 2017'de Arakanlı militanların saldırısından sonra bölgede katliamlara girişmişti. BM Uluslararası Bağımsız Myanmar Soruşturma Misyonu'nun dün yayımladığı raporda üst düzey askerli yetkililerin insanlığa karşı suçlar işlediği belirtildi. Rapordaki suçlamalar arasında uluslararası hukukta en büyük suçlar arasında yer alan cinayet, alıkoyma, işkence, tecavüz, seks köleliği, zulüm ve kölelik gibi vakalar var.

BM RAPORUNDA FACEBOOK'UN ADI DA GEÇMİŞTİ

Raporda, birçok Myanmarlı için internetin Facebook demek olduğu belirtilmiş ancak sitenin "nefret yaymaya çalışanlar için önemli bir araç" haline geldiği vurgulanmıştı.

BBC

Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title